MOTORSPORT

Kakkossija pudotti pistekakkoseksi, ero kärkiduon välillä pieni – “Ei mitään hätää”

Rallin kymmenenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen sijoittuivat SM Pohjanmaa Rallissa Seinäjoella SM1-luokassa toiseksi ja rallin yleiskilpailussa kolmanneksi.

Pohjanmaa Rallin avauspäivän perjantain jälkeen SM1-luokassa kakkosena kahden sekunnin päässä kärjestä ajaneen Juha Salon lauantai käynnistyi epäonnisesti. Salo menetti aamun ensimmäisellä erikoiskokeella kallisarvoista aikaa edellä lähteneen ulosajon takia.

– Aamun ensimmäisen ek:n maalipäässä edellä ajanut kilpailija oli ajanut ulos, meitä varotettiin ja löin jarrut lukkoon. Kun pääsimme ulosajokohdalle, meille viittoiltiin, että ”menkää vaan”. Meillä oli aika kova yritys sillä pätkällä. Emme saaneet aikahyvitystä ja jäimme pohja-ajalle 8,4 sekuntia. Olisi pitänyt pysähtyä reilusti kokonaan, niin se hyvitys olisi tullut, Salo epäili.

– Mutta kyllä tämä toinen sija oli meiltä maksimisuoritus täältä. Sen avauspätkän jälkeen ero kärkeen venähti ja jotenkin se viimeinen lyönti ajamisestani samalla katosi. Kun seuraavalla pätkällä en saanut ajettua eroa umpeen, sitä ryhtyi ajamaan tulossa olleesta sijasta. Muuten kaikki pelasi taas kerran hienosti. Ihan ok suoritus, Salo paketoi.

Toisen sijan myötä Salo putosi SM1-luokan johtopaikalta toiseksi. Ero kärkeen on vain kolme pistettä.

– Mestaruustaistelua ajatellen kolmella pisteellä ei ole mitään merkitystä. Tässä on edessä pieni tauko, jonka jälkeen taistelu jatkuu ja mennään hieman tutumpiin paikkoihin. Ei tässä ole mitään hätää, Salo muistuttaa.

Rallin SM-sarja jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Laitilassa.

Teksti: Marko Mäkinen, Salo Racingin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com