Kaksi MM-rallia, kaksi palkintosijoitusta – “Sijoitus oli tavoitteiden mukainen”

22.7.2021 / 13:36
Mikko Heikkilä ajoi WRC3-luokassa kolmanneksi (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Heikkilä on osallistunut nyt urallaan kahteen MM-ralliin ja niistä nurmijärveläinen on saavuttanut yhtä monta palkintosijoitusta.

Rallin SM-sarjassa hyviä tuloksia SM1-luokassa ajanut Mikko Heikkilä debytoi rallin MM-sarjassa helmikuussa Rovaniemellä, missä nurmijärveläinen ajoi WRC3-luokassa kolmanneksi. Viime viikonloppuna 29-vuotias Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa osallistuivat Viron MM-ralliin ja aivan kuten Rovaniemellä, niin myös eteläisestä naapurimaastamme mukaan kotiin lähti WRC3-luokan kolmas sija.

– Sijoitus oli tavoitteiden mukainen, mutta vauhti ei kuitenkaan ollut ihan sitä mitä ajattelin. Kilpailu oli muuten hyvä, saatiin paljon oppia ja kokemusta tulevaan ja parannetaan niiden perusteella jatkossa. Topi, huollon väki ja kaikki muut tekivät todella paljon töitä tämän tuloksen eteen ja kiitokset heille siitä, Heikkilä kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Perjantain jälkeen Heikkilä oli WRC3-luokassa kuudentena, mutta nousi lauantain erikoiskokeille kolmanneksi. Kun sunnuntaina kärkikolmikkoon ei enää muutoksia tullut, nousivat Heikkilä ja Luhtinen palkintopallille kahden Euroopan mestarin seuraksi. WRC3-luokan voittoon ajoi vuosien 2018 ja 2020 Euroopan mestari Alexey Lukyanuk, kun taas toisen sijan nappasi vuosien 2015, 2016 ja 2017 Euroopan mestari Kajetan Kajetanowicz.

– Vauhtia pitäisi saada vielä kehitettyä. Koitetaan oppia ja parantaa jatkossa. Positiivista on, että saatiin lauantaina nostettua vauhtia ja vältettiin vaurioita ja ongelmia, Heikkilä kertasi Viron viikonloppuaan.

 

Emil Lindholm ajoi WRC3-luokassa kolmantena ennen keskeytystään (Kuva: Skoda Motorsport).

 

 

“Oli pakko keskeyttää”

Heikkilä nousi kauden toisen kolmannen sijan myötä WRC3-luokan pisteissä sijalle seitsemän. SM-sarjan SM1-luokassa Heikkilä puolestaan löytyy pistetaulukosta sijalta kaksi, vain kahden pisteen päässä sarjakärki Teemu Asunmaasta.

– Olen kiitollinen, että päästiin tänne ajamaan ja kotiin tuliaisina on tavoitteen mukainen sijoitus. Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneilleni, sekä TGS:n tiimille. Näistä asetelmista on hyvä lähteä jatkamaan ajamista Lahden SM-rallissa elokuun puolivälissä, Heikkilä käänsi katseensa jo kohti loppukesän kilpailuja.

WRC3-luokassa Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen olivat 11 ajetun erikoiskokeen jälkeen sijalla kolme, mutta seuraava, kilpailun 12. erikoiskoe, toi kaksikolle harmittavan keskeytyksen.

– Ek tuli hyvin, kunnes edessä oli vasemmalle kääntynyt kirraava mutka. Automme oikea takapyörä osui ajouran reunaan niin, että automme keula kääntyi oikealle, eikä siinä ollut sen jälkeen mitään tehtävissä. Auto kaatui kertaalleen katon kautta ympäri takaisin pyörilleen. Vauhti oli vähäinen ja painoin jo starttinappia ja ykkösvaihteen päälle kunnes tajusin, että automme oikeapuoleinen takarengas oli taittunut auton alle. Oli pakko keskeyttää, Lindholm harmitteli.

Saksalaisen Toksport-tiimin Skodalla kilpaillut Lindholm ei tullut enää sunnuntaina mukaan kilpailuun Ralli 2 -säännöllä.

– Harmittaa tietysti. Ehdin jo katsoa tilanteen videolta, enkä tiedä mitä tuossa paikassa olisi pitänyt tehdä toisin. Tiehen oli kaivautunut syvä ajoura, joka kuitenkin loppui mutkan puolivälissä, eikä siten pysäyttänyt automme keulan siirtymistä oikealle. Kaato tapahtui todella hiljaisessa vauhdissa, Heikkilän kanssa SM1-luokan pisteissä jaetulla kakkossijalla oleva Lindholm kertasi tapahtunutta.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Belgian asfaltilla Ypres Rallin merkeissä 13.- 15. elokuuta. Samana viikonloppuna ajetaan myös rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu Lahdessa.

Viron MM-rallin WRC3-luokan lopputulokset

1) Alexey Lukyanuk-Yaroslav Fedorov RUS/RUS (Skoda) 3.01.45,2
2) Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak POL/POL (Skoda) + 3.15,9
3) Mikko HeikkiläTopi Luhtinen (Skoda) + 4.14,4
4) Pepe Lopez-Borja Odriozola ESP/ESP (Skoda) + 4.57,9
5) Raul Jeets-Andrus Toom EST/EST (Skoda) + 7.17,7
6) Vladas Jurkevicius-Aisvydas Paliukenas LTU/LTU (Skoda) + 9.58,5
7) Fabrizio Zaldivar-Carlos Del Barrio PAR/ESP (Skoda) + 10.08,2
8) Emilio Fernandez-Ruben Garcia CHI/ARG (Skoda) + 24.16,6
9) Miguel Diaz-Aboitiz-Diego Sanjuan de Eusebio ESP/ESP (Skoda) + 35.00,0
10) Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen) + 1.10.56,5

Lukyanukin keskinopeus: 103,7 km/h
Pohja-ajat: Lukyanuk 20, Kaur 2, Kajetanowicz 1, Zaldivar 1

WRC3-luokan pistetilanne 7/12 osakilpailun jälkeen

1) Yohan Rossel (FRA) 98
2) Kajetan Kajetanowicz (POL) 82
3) Nicolas Ciamin (FRA) 57
4) Fabrizio Zaldivar (PAR) 39
5) Pepe Lopez (ESP) 36
6) Egon Kaur (EST) 32
7) Mikko Heikkilä 31
8) Onkar Rai (KEN) 30
9) Teemu Asunmaa 28
10) Chris Ingram (GBR) 28

———-

11) Emil Lindholm 26
20) Eerik Pietarinen 13
30) Pekka Keski-Korsu 6
35) Tuomas Skantz 4

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit