Kaksi peräkkäistä nollaa tilastoharvinaisuus Salon kohdalla – “Eipä tälle voi mitään”

11.2.2020 / 18:59
Juha Salon kausi on käynnistynyt kahdella pisteettömällä SM-rallilla (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan alkukausi on ollut painajaismainen rallin kymmenkertaiselle Suomen mestarille Juha Salolle.

Kauden avauksessa Rovaniemellä tammikuussa Juha Salon, 43, taistelu kärkisijoista päättyi lauantai-aamun avauserikoiskokeella ulosajoon. Kauden toinen osakilpailu, viime viikonloppuna ajettu Mikkelin SM-ralli, käynnistyi Salolta ajovirheellä heti ensimmäisellä erikoiskokeella, joka maksoi aikaa parikymmentä sekuntia. Lauantaina Salo nousi kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella jo viidenneksi, mutta neljäs erikoiskoe päätti karkkilalaisen kilpailun.

– Neljännen erikoiskokeen alku oli sellaista todella kapeaa tietä. Tiesin edellisvuosista, että kyseisen tien reunoilla on paljon maakiviä. Yhdessä mutkassa sitten auton perä karkasi irtolumelle ja penkalle ja juuri sen lumireunan alla oli kivi, joka osui automme takavanteeseen. Osuman seurauksena alatukivarren pultti pyöränripustuksesta katkesi, takapyörä taittui alle ja kilpailu oli sitten siinä, Salo kertasi tapahtunutta tiedotteessaan.

Teemu Asunmaa 52 pistettä, Salo 0 pistettä. Rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin osalta tilanne mestaruustaistelun suhteen tänä vuonna näyttää varsin synkältä, kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua. Lähes 150 SM-ralliin urallaan osallistuneen Salon kohdalla kaksi peräkkäistä pisteetöntä kilpailua ovat todellinen harvinaisuus. Edellisen kerran näin kävi vuonna 2014. Tunturirallista tuli keskeytys tekniikkamurheiden seurauksena, kun taas Mikkelin voitto hylättiin.

Vaikka tilanne onkin juuri nyt vaikea, on Salo tunnetusti kuljettaja, joka ei luovuta koskaan. Katseet on käännetty jo talvikauden viimeiseen osakilpailuun, joka ajetaan Joensuussa 29. helmikuuta.

– Eipä tälle voi mitään. Joensuussa seuraavaksi uudestaan, Salo päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit