Kaksi pisteetöntä kilpailua liikaa Röyhkiölle – “Kuskin pieni huolimattomuusvirhe”

18.6.2019 / 19:01
Tämän näköiseen kuntoon meni Aleksi Röyhkiön Ford Seinäjoen SM-rallissa (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikonloppuna Seinäjoella ajetussa kauden viidennessä rallin SM-sarjan osakilpailussa oli paljon pelissä nuorten kuljettajien SM3-luokassa. Aleksi Röyhkiön ohella monta kuljettajaa tavoitteli paikkaa sarjapisteissä viiden kärjestä, joka takasi paikan Flying Finn Future Star -kilpailun finaaliin.

Pohjanmaa Rallin alkupätkät näyttivät hyvältä Aleksi Röyhkiön, 18, osalta, vaikka ajamisessa oli välillä pientä varovaisuutta. Nelos-ek:lle Ford Fiesta -kuljettaja ajoi luokkansa pohja-ajan ja oli tiiviisti voittotaistelussa mukana. Seuraavalla pätkällä menestystoiveet ja FFFS-palkintohaaveet kaatuivat.

– Se oli kuskin pieni huolimattomuusvirhe, joka tuli tosi pahaan paikkaan. Ajoin peltokurvin liian sisältä ja pehmeä reuna imaisi auton keulan ojaan, jonka jälkeen auto kaatui kerran katon kautta ympäri. Tuntuma ja luotto ajamiseen oli kenties paremmalla tasolla kuin koskaan, mutta hyvä suoritus kaatui nyt pieneen virheeseen. Tietysti tämä harmittaa vietävästi, koska FFFS-valintatilaisuus jää väliin, Röyhkiö harmitteli.

Röyhkiö jäi pistetilanteen viidennestä sijasta vain kahden pisteen päähän, joten Joensuun ja Seinäjoen nollatulokset koituivat kalliiksi.

– Mutta ei tässä auta kuin kestää tilanne ja luottaa omaan tekemiseen. Takaisin tullaan ensi kerralla vahvempana, Röyhkiö vakuutti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan elokuun lopulla Laitilassa. Röyhkiö Motorsport -tiimi tiedottaa myöhemmin mahdollisista kesän muista kilpailuistaan.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus


Facebook kommentit