Kaksi pistesijaa Imolasta, William Alatalo pettyi – “Se ei paljoa tyydytä”

4.11.2020 / 08:35
William Alatalo nappasi Imolasta kaksi pistesijoitusta (Kuva: Dutch Photo Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula Renault 2.0 Eurocup -sarjan kauden kahdeksas kilpailuviikonloppu ajettiin viime viikonloppuna Formula 1:n MM-sarjan osakilpailun yhteydessä Italian Imolassa.

Kauden kahdeksannen kilpailuviikonlopun tapahtumat Italian Imolassa oli puristettu kahteen päivään, lauantaille ja sunnuntaille. JD Motorsport -tiimiä edustava ilmajokinen William Alatalo, 18, sai lauantai-aamun harjoituksista itseluottamusta tekemiseensä, vaikka täysin ongelmitta ei viikonloppu Formula Renault 2.0 Eurocup -sarjan ainoalta suomalaisedustajalta käynnistynytkään.

– Lauantain harjoitus alkoi aamulla jo kello kahdeksan. Rata oli likainen ja todella kylmä. Punaiset liput tuli kerran, mikä vähensi kierrosmääriä harjoituksen aikana. Toiset kuskit ehtivät ajamaan enemmän kierroksia, mikä näkyi myös heidän kierrosajoissa. Muut myös käyttivät uusia renkaita yhden sarjan enemmän. Harjoitukset kuitenkin sujuivat tiimin ja itseni osalta kohtuullisen hyvin ja luottavaisin mielin lähdettiin aika-ajoon, Alatalo kommentoi tiedotteessaan.

Tässä sarjassa ajetaan jokaisena kilpailuviikonloppuna kahdet aika-ajot ja kaksi kilpailulähtöä. Alatalo oli lauantain aika-ajoissa kuudenneksi nopein, mutta putosi kilpailussa kaksi pykälää alaspäin, sijalle kahdeksan.

– Aika-ajo sujui kohtuullisesti. Vähän parempi aika olisi ollut saavutettavissa, mutta myös auton säädöt olisi voineet olla paremmat. Aika-ajon ja kisan välissä oli Formula 1:sten aika-ajo, joten rata oli hieman erilainen. Lähtö onnistui hyvin ja olin noussut jo viidenneksi toiseen mutkaan tultaessa. Sen jälkeen takana oleva kuski ajoi takakulmaan, menetin siinä auton hallinnan ja putosin yhdeksänneksi. Taistelin kaiken minkä pystyin, mutta maalissa sijoitus oli kuitenkin vasta kahdeksas. Paljon parempaan olisi ollut mahdollisuus, mutta osumaa en voinut väistää, Alatalo korosti.

Sunnuntain aika-ajoissa Alatalon tiimi teki virheen ja lähtöruutu viikonlopun toiseen kilpailulähtöön oli vasta 14.

– Insinööri laski kierrokset väärin ja aika-ajoni jäi yhtä kierrosta vajaaksi. Kun parhaat ajat tulevat aina ihan lopussa, hävisin monta sijaa. Tiimi tietysti pahoitteli virhettä, mutta se ei muuttanut tosiasiaa, että olin vasta 14. Kisan alussa nousin muutaman kierroksen aikana jo sijalle 11. Sen jälkeen taistelun kautta sijoitus maalissa oli yhdeksäs, Alatalo kertasi toisen kilpailulähdön kulkua.

Alatalo on saavuttanut tällä kaudella 16 ajetusta aika-ajosta ja kilpailulähdöstä yhden paalupaikan, 12 pistesijoitusta, sekä kaksi palkintosijoitusta. Alkukaudesta ensimmäinen vierailu Imolasta toi toisen ja kolmannen sijan, mutta sen jälkeiset kilpailut eivät ole paikkaa “podiumille” tuoneet. Nyt Imolasta tulleet kaksi pistesijoitusta eivät Alataloa juurikaan hymyilemään saanut.

– Pistesijoille pääsin kuitenkin, mutta se ei paljoa tyydytä. “Podium” sijoitusta viikonlopusta lähdin hakemaan. Tämän viikonlopun kisoissa ja aika-ajossa sattui kaikenlaista, mihin itse en voinut vaikuttaa. Nyt leuka pystyssä vielä kahteen seuraavaan kisaviikonloppuun. Onneksi sai sunnuntaina seurata Formula 1 -kisaa, joka oli erittäin mielenkiintoinen ja tapahtumia täynnä, Alatalo kehui.

Kun Formula Renault 2.0 Eurocup -sarjasta on ajamatta vielä kaksi kilpailuviikonloppua ja yhteensä neljä kilpailulähtöä, on Alatalo pisteissä sijalla kahdeksan. Tulevana viikonloppuna pisteistä taistellaan Hockenheimin radalla Saksassa ja siitä viikko eteenpäin, niin sarjan kauden päätös on edessä Paul Ricardin radalla Ranskassa.

Pistetilanne 16/20 kilpailulähdön jälkeen

1) Victor Martins (FRA) ART Grand Prix 282
2) Caio Collet (BRA) R-ace GP 249
3) Franco Colapinto (ARG) MP Motorsport 156,5
4) David Vidales (ESP) JD Motorsport 143
5) Alex Quinn (GBR) Arden Motorsport 136
6) Gregoire Saucy (SUI) ART Grand Prix 89,5
7) Lorenzo Colombo (ITA) Bhaitech Racing 85
8) William Alatalo JD Motorsport 78
9) Ugo de Wilde (BEL) Arden Motorsport 76,5
10) Hadrien David (FRA) MP Motorsport 68

Loppukauden kilpailukalenteri

07.-08.11. Hockenheim, Saksa
14.-15.11. Paul Ricard, Ranska

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

William Alatalon kommentit: Tiedote


Facebook kommentit