Kaksinkertainen Suomen mestari GRX:n Hyundailla Kouvolaan – “Jännittävää”

4.8.2020 / 11:37
Juha Rytkönen Kouvolassa Supercar-Fordilla kesällä 2019 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin kaksinkertainen Suomen mestari Juha Rytkönen kilpailee MM-sarjan Kouvolan osakilpailussa Marcus Grönholmin johtaman GRX-tiimin Hyundailla.

GRX-tiimi lähtee Ruotsin Höljesissä ja Suomen Kouvolassa ajettaviin MM-sarjan neljään ensimmäiseen osakilpailuun kolmen kuljettajan voimin. Sekä Höljesissä, että Kouvolassa molemmissa ajetaan saman viikonlopun aikana kaksi osakilpailua. Höljesissä Niclas Grönholmin ja Timur Timerzyanovin tiimikaverina nähdään Krisztian Szabo, kun taas Kouvolassa kolmannen Hyundain rattiin hyppää Juha Rytkönen.

– Olen äärimmäisen kiitollinen saadessani mahdollisuuden kilpailla rallicrossin kovimmalla tasolla ja kaiken lisäksi vielä Suomessa, suosikkiradallani ja suomalaistiimissä. Jännittävää, Rytkönen sanoo GRX:n tiedotteessa.

Rytkönen teki komean ja onnistuneen hyppäyksen rallista rallicrossiin vuonna 2018, jyräten Autokrossi-luokassa ylivoimaiseen Suomen mestaruuteen. Viime vuonna Rytkönen ajoi ensimmäisen täyden kautensa Supercar-luokassa ja tuloksena oli heti Suomen mestaruus. Rallicrossin MM- tai EM-sarjassa Rytkönen ei ole aiemmin kilpaillut.

– Kilpailtuani kaksi vuotta kansallisella tasolla tuntui siltä, että minun pitää ottaa urallani seuraava askel. Tottakai, saada alle yksi parhaista autoista, se tuo mukanaan myös suurta vastuuta, mutta olen valmis oppimaan kokeneilta tiimikavereiltani ja tiimin insinööreiltä. Tulen tekemään parhaani joka ikinen hetki, Rytkönen vakuuttaa.

MM-sarjan kausi 2020 avataan Ruotsin Höljesissä 22.-23. elokuuta. Suomessa ja Kouvolassa kilpaillaan 29.-30. elokuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit