Kalle Markkanen jatkaa rallin SM-sarjassa, kalusto vaihtuu – “Tästä tulee hauskaa”

21.11.2018 / 15:22
Kalle Markkanen Turun SM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna rallin SM-sarjassa debytoinut Kalle Markkanen jatkaa kotimaisessa arvosarjassa myös ensi vuonna, mutta automerkki vaihtuu Citroenista Peugeotiksi.

Rallicrossin RX Academy -sarjassa kaudella 2017 toiseksi sijoittunut Kalle Markkanen, 19, hyppäsi tänä vuonna rallin pariin, kun hän ajoi SM-sarjan SM3-luokassa viisi osakilpailua. Kauden paras sijoitus tuli viimeisestä osakilpailusta Turusta, missä Markkanen sijoittui SM3-luokassa sijalle kymmenen.

Markkasen tiedotteen mukaan kausi 2018 oli vaikea, mutta opettavainen. Ongelmat leimasivat kautta, mutta välähdyksiä vauhdista saatiin kuitenkin paikoitellen. Markkasen taustajoukot ovat tehneet kilpailutauon aikana paljon töitä ensi kautta silmällä pitäen ja siitä ensimmäisenä osoituksena toimii uusi kalusto, Markkanen kun hyppää ensi kaudella Peugeot 208 R2 -auton rattiin. Luokka pysyy edelleen samana, eli Markkanen taistelee SM-sarjassa pisteistä SM3-luokassa.

– Nyt kun uusi auto saadaan talliin, alkaa harjoittelu. Tutustumme autoon huolella ja harjoittelemme tulevaa kautta varten mahdollisimman paljon. Olen aina oppinut uuden auton metkut nopeasti, mutta se vaatii aina ajamista. Aiomme olla valmiita tammikuun lopulla alkavaan SM-kauteen, Markkanen vakuuttaa tiedotteessaan.

Kartanlukijan tehtäviä Markkasen autossa hoitaa paluun rallin pariin tänä syksynä tehnyt Kim Lehtola, joka vuosituhannen alkupuolella luki nuotteja SM-sarjassa Kallen isälle Markku Markkaselle. Kaksikolta muuten löytyy CV:stään pienen N-ryhmän luokkavoitto Neste Rallista vuodelta 2001. Lehtola luki nuotteja Kalle Markkaselle kauden kolmessa viimeisessä kilpailussa ja tuo yhteistyö jatkuu nyt myös siis kaudella 2019.

– Palasin rallin pariin vuosien tauon jälkeen ja on ilo huomata, kuinka paljon autot on kehittynyt. Vauhti on kasvanut ja erityisesti autojen alustassa on tapahtunut iso muutos. Meno nostaa hymyn huulille ja kyydissä istumisesta todella nauttii. Kalle osaa käsitellä autoa ja itse löysin nopeasti vanhasta muistista rytmin nuotin lukuun. Tästä tulee hauskaa, Lehtola hehkuttaa.

Rallin SM-sarjan kauden 2019 ensimmäinen osakilpailu ajetaan Rovaniemellä Tunturirallin merkeissä tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit