Kalle Markkanen vaihtoi rallicrossista ralliin – “Haluan katsoa mihin se reitti vie”

2.3.2018 / 07:57
Kalle Markkanen ja kartanlukija Gunnar Alm (Kuva: Jari Kohonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajetussa RX Academyssa toiseksi sijoittunut ja rallicrossin Pohjois-Euroopan mestaruussarjan Super1600-luokasta pronssia napannut Kalle Markkanen päätti vaihtaa tälle kaudelle lajia. Espoolainen rattitaituri kilpailee tänä vuonna rallin SM-sarjassa.

Torstaina 1. maaliskuuta 19 vuotta täyttänyt Kalle Markkanen on aiemmin kilpaillut niin kartingissa, crosskartissa, kuin rallicrossissakin, mutta tänä vuonna ralli vei lajivaihtoehdoista voiton. Markkasen päätös ralliin siirtymisestä syntyi joulun jälkeen ja nyt kun kalenterivuosi on edennyt jo maaliskuulle asti, on Markkanen osallistunut rallin SM-sarjan talvikauden molempiin osakilpailuihin.

– Olin rallin valmennusryhmän mukana leirillä vuodenvaihteessa. Siellä päätös kypsyi lopullisesti. Ralli on hieno laji ja nyt haluan katsoa mihin se reitti vie, Markkanen sanoo tiedotteessaan.

Viime kaudella Markkanen sijoittui rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajetussa RX Academyssa loppupisteissä hienosti toiseksi taistellen sarjan mestaruudesta aina viimeisen osakilpailun viimeiseen lähtöön asti. Kilpailukausi 2017 RX Academyssa saa Markkaselta pelkkää kiitosta.

– Olen varmasti taas vähän valmiimpi ajajana. Opin lisäksi tiimin ansiosta todella paljon datan lukemista ja kerätyn tiedon hyväksi käyttöä. Uskon, että näistä taidoista on hyötyä myös rallissa.

Markkanen haki rallituntumaa tammikuussa Kaloppi-rallista ja sitten olikin edessä uran ensimmäinen Tunturiralli. Jo nuotitusvaiheessa Markkanen huomasi, että kun aiemmin oli tottunut kiertämään lyhyehköä rataa, niin rallissa mentiinkin sitten aivan eri tasolla kilometrien suhteen.

– Rallicross-kisoissa pystyin nukkumaan vaikka starttiin saakka, mutta nyt on perhosia mahassa. Jo nuotituksen aikana jännitti ihan eri tavalla kuin koskaan ennen. On tämä muutenkin crossikuskille ekaksi kisaksi melkoinen kokemus. Kun lähdettiin esimerkiksi Ristilampea ja Siikakämää nuotittamaan niin tuntui, ettei se erikoiskoe lopu ikinä, Markkanen pohti Tunturirallin alla yli 40-kilometrisiä erikoiskokeita.

 

Selivaara logo 2017

 

“Ero vakio-Alfaan on kuin yöllä ja päivällä”

Tunturirallista tuli lopulta Markkaselle ja kartanlukija Gunnar Almille pettymys. Suomi Cupin V1600-luokassa Aittajärven avauserikoiskokeella hurjat luokkapohjat ajanut Markkanen joutui lopulta keskeyttämään jo heti alkuvaiiheessa, kun Alfa Romeon öljypohja otti osumaa kuluneella tiellä ja moottori ehti ajon aikana vaurioitua sen verran, että jatkaminen lauantaina Ralli 2 -säännön turvinkaan ei ollut enää mahdollista.

– Reissu ei silti millään tavalla mennyt hukkaan, vaan oli tärkeää käydä nuotittamassa kaikki pätkät. Siitä on ensi vuonna paljon hyötyä. Kuten myös siitä, että on käynyt paikanpäällä erikoiskokeilla. Tapahtuma oli muutenkin hieno, täysin uusi ja mahtava kokemus, Markkanen suhtautui reissuunsa keskeytyksestä huolimatta kuitenkin positiivisesti.

Tässä kohtaa Markkanen vielä ennakoi, että Mikkelin SM-rallissa helmikuussa ajot jatkuisi Alfa Romeolla, mutta toisin kuitenkin kävi. Autoa ei ehditty saamaan ajokuntoon ajoissa ja näin Markkasen tiimi päätti hankkia talliinsa Miki Lindblomin viimevuotisen Citroenin. Samalla se tarkoitti sitä, että Markkanen hyppäisi Mikkelin SM-rallissa Suomi Cupista kovatasoiseen SM3-luokkaan.

– Ero vakio-Alfaan on kuin yöllä ja päivällä. Nyt meillä on oikea kilpa-auto, Markkanen hehkutti ensitestin jälkeen.

Mikkelissä ensiesiintyminen rallin SM-sarjan SM3-luokassa toi lopulta 15. sijan. Eroa luokkavoittajaan kertyi lähes kuusi ja puoli minuuttia.

– Kovin suuria odotuksia ei ollut, koska oli tiedossa, että luokan taso on todella kova. Tärkeintä oli ajaa arvokkaat kilometrit ja hankkia kokemusta myös nuotittamisesta. Siitä huolimatta ei ole koskaan kiva hävitä. Nyt tuli paljon takkiin monesta syystä, Markkanen kommentoi kilpailun jälkeen.

Kaksipäiväinen kilpailupäivä tarjosi monenlaisia haasteita. Rallin avauserikoiskoe ajettiin perjantaina Mikkelin raviradalla.

– Väliaikoijen perusteella alku meni hyvin, mutta ahtaassa mutkassa jarrutus meni liian myöhään ja osuttiin penkkaan. Omasta mielestä jarrutuspaikka oli myöhemmin, mutta irtolumi pääsi yllättämään, Markkanen kertasi.

“Oli ilo ajaa oikealla kilpa-autolla”

Lauantain ohjelmassa oli kuusi erikoiskoetta, joista viimeinen jäi kuitenkin osalta SM3-luokan kuljettajista, myös Markkasen osalta, ajamatta kilpailijan ulosajon seurauksena.

– Heti alussa oli nopeaa tietä ja paljon kovavauhtisia ylityksiä. Vaatii luonnetta luottaa nuottiin täysillä ajettavissa paikoissa, joissa näkyvyyttä ei ole. Pitoa ei ollut ollenkaan ja nopeissa mutkissa perä karkasi alta. Meni hyvin nopeasti luotto ja ajo muuttui pumppaamiseksi, Markkanen kertasi päivän kulkua.

Huoltotauolla Markkasen tiimi havaitsi, että auton ohjauskulmat eivät olleet kunnossa. Ne saatiin korjatuksi ja samalla rengaistuksessa tehtiin kokeilua.

– Viidennen erikoiskokeen jälkeisessä huollossa tuli mieleen kysyä mekaanikoilta, onko aurauskulmia tarkistettu. Nyt ne katsottiin ja etupyörissä havaittiin reilusti aurausta. Se selitti pidon puutteen ja auton levottomuuden. Meillä oli koko päivän ollut myös ohjelmaa rengasvalintojen kanssa. Muutokset vaikuttivat hyviltä, mutta en näin vähällä rallikokemuksella heti saanut luottoa autoon. Pikku hiljaa uskalsin mennä jo mutkiin aggressiivisemmin. Viimeistä edellinen erikoiskoe menikin suhteessa selvästi paremmin kuin mikään aikaisemmista, Markkanen arvioi.

Vaikka tuloksen puolesta Markkasen Mikkelin reissu jäikin laihaksi, niin kaksipäiväisestä kilpailusta saatu oppi on kuitenkin jatkoa ajatellen erittäin tärkeää.

– Tämä oli ensimmäinen kunnon ralli, kun päästiin maaliin. Auto myös toimi todella hienosti ja oli ilo ajaa oikealla kilpa-autolla. Nyt lähdetään Joensuun SM-ralliin paljon viisaampina, Markkanen päätti.

Markkasen ja Almin kilpailukausi jatkuu Joensuun SM-rallissa maaliskuun ensimmäisenä lauantaina.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit