Kalle Markkaselle paras SM-noteeraus, kesäkauden avaus pettymys – “Pidimme kriisipalaverin”

25.6.2019 / 10:27
Kalle Markkanen ajoi Seinäjoella SM3-luokassa neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Markkanen yhdessä kartanlukijansa Kim Lehtolan kanssa sijoittui Seinäjoen SM-rallissa SM3-luokassa neljänneksi. Sijoitus on Markkaselle tähän asti SM-tasolla paras, kun osakilpailuja espoolaisella on takana nyt kymmenen.

Kesäkauden avaus Riihimäellä toukokuussa toi Kalle Markkaselle SM3-luokassa sijan 12, mikä oli Peugeot-kuljettajalle iso pettymys.

– Koko kausi on ollut ailahtelevainen, mutta Riihimäen kisa oli meiltä jo surkea. Siellä emme onnistuneet millään osa-alueella. Teimme virheitä kabiinissa, autossa oli teknisiä murheita, eikä huoltokaan selvinnyt puhtain paperein, Markkanen kommentoi kovin sanoin SM-sarjan kauden neljättä osakilpailua.

Aivan kuten edesmennyt legendaarinen mäkikotka osuvasti sanoi aikoinaan, niin jokainen tsäänssi on mahdollisuus. Sitä Markkaselle ja kartanlukija Kim Lehtolalle tarjosi jo kolme viikkoa Riihimäen jälkeen edessä ollut Seinäjoen SM-ralli, Pohjanmaa Ralli.

– Pidimme kriisipalaverin ja päätimme tehdä monia asioita täysin uudella tavalla. Pyysimme ja saimmekin ulkopuolista apua. Autosta uusittiin alusta, kuljettajakaksikon tekemistä on analysoitu ja kehitetty. Nuottikiakin viilattiin uuteen uskoon. Myös kilpailuun valmistautumiseen on mietitty uudenlaisia rutiineja, Markkanen taustoittaa Seinäjoen valmistautumisjakson toimenpiteitä.

Nyt 10. kertaa SM-ralliin ja SM3-luokkaan osallistuneen Markkasen aiempi paras sijoitus oli Rovaniemen viides sija. Seinäjoelta tuliaisena oli neljäs sija.

– Lyhyessä ajassa tehty kova työ näkyi nyt Pohjanmaalla, vaikka ongelmitta ei tämäkään kilpailu mennyt. Ajoimme ulos viidennellä erikoiskokeella, josta selvittiin kuitenkin jatkamaan puolen minuutin aikatappiolla. Kuudennella erikoiskokeella hyppäsimme ylipitkän hypyn, jossa selkäni tärähti jumiin loppukilpailun ajaksi, Markkanen kertasi kilpailun kulkua.

Markkanen jäi kolmannesta sijasta Seinäjoella reilun minuutin.

– Olemme kuitenkin saaneet puristettua eron kärkeen alle sekuntiin (kilometriä kohti) ja sitä hierotaan kiinni sitten seuraavissa kisoissa. Viimeinen pätkä sitten ajeltiin vain maaliin, kun ei ollut ajamalla enää mitään voitettavissa, eikä hävittävissä.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan vasta elokuun viimeisenä viikonloppuna ja silloin pisteistä taistellaan Laitilan ympäristössä. Ahkerasti tänä vuonna kilpaillut Markkanen ei aio pitkää sarjataukoa olla sivussa kilpailutoiminnasta, vaan tähtäin on asetettu elokuun ensimmäiseen viikonloppuun.

– Kesätauolla valmistaudumme näillä näkymin ajamaan Neste Rallissa. Sitä varten kalusto tarvitseekin jo sitten vähän isompaa perushuoltoa, Markkanen päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit