MOTORSPORT

Kalle Rovanperä ei taistele ensi vuonna maailmanmestaruudesta – “Monia syitä”

Kalle Rovanperä on solminut monivuotisen jatkosopimuksen Toyotan WRC-tiimin kanssa. Ensi vuonna kaksinkertainen maailmanmestari ajaa kuitenkin vain osan MM-sarjan osakilpailuista.

Viime ja tänä vuonna rallin maailmanmestaruuden voittanut Kalle Rovanperä, 23, on solminut monivuotisen jatkosopimuksen Toyotan WRC-tiimin kanssa. Rovanperä on edustanut Toyotaa rallin MM-sarjassa vuodesta 2020 lähtien ja kaksi viimeisintä kautta ovat tuoneet puuppolalaiselle kuljettajien maailmanmestaruuden. Ensi vuonna Rovanperä ei kuitenkaan aio taistella maailmanmestaruudesta, vaan tarkoituksena on ajaa vain puolet MM-sarjan osakilpailuista.

– Päätöksen takana on monia syitä. Mutta suurin niistä on se, että olen ajanut rallia nyt 15 vuotta, mikä on minulle aika pitkä aika. Viime rallikaudet ovat olleet mahtavia, mutta myös hyvin kuluttavia sekä henkisesti, että fyysisesti. Täysipäiväinen rallin ajaminen ympäri maailmaa, sekä MM-titteleistä taisteleminen ovat vieneet minulta todella paljon aikaa ja energiaa, Rovanperä kommentoi yhteistyökumppaninsa Unibetin maanantaina julkaisemalla videolla.

Rallifanien ei tässä vaiheessa kuitenkaan tarvitse vaipua suureen suruun, sillä Rovanperä vakuuttaa, että vuonna 2025 hän on jälleen valmis ajamaan täyden kauden ja taistelemaan kolmannesta maailmanmestaruudesta.

– Koen, että ensi vuonna minun on hyvä ajaa vain puolikas WRC-kausi, jotta saan ladattua akkuja, sekä virkistettyä mieltäni. Sen jälkeen olen taas valmis ajamaan täysiä MM-kausia ja taistelemaan maailmanmestaruuksista täydellä teholla, Rovanperä lupaa.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Lähde: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com