Kalle Rovanperä fiilisteli sateessa historiaa – “Oli se hieno fiilis lähteä ajamaan”

27.7.2018 / 00:10
Kalle Rovanperä teki jälleen rallissa historiaa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Tämänvuotisen Suomen MM-rallin odotetuin hetki koettiin ehdottomasti siinä vaiheessa, kun Kalle Rovanperä starttasi Harjun erikoiskokeelle. Puuppolalaisen uran ensimmäinen Suomen MM-ralli käynnistyi sateen kiusaamana WRC2-luokan kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla.

Sillä hetkellä, kun Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa starttasi Suomen MM-rallin avanneelle Harjun erikoiskokeelle, niin samalla tehtiin myös Suomen MM-rallin historiaa. Koskaan aiemmin kun ei tässä Keski-Suomen sorasirkuksessa ole mukana ollut alle 18-vuotiasta kuljettajaa. Siinä missä kaikki puitteet oli pedattu Rovanperän osalta valmiiksi hienoa Jyväskylä-debyyttiä varten, niin säiden herra tai rouva päätti sitten tuoda oman mausteensa tähän soppaan kuurosateen myötä.

– Oli liukasta. Vähän huono, kun just kasteli tien meille ja nyt sitten kuivuu. Sellaista se välillä on, 2,5 sekuntia pohja-ajan tehneelle Fabio Andolfille hävinnyt Rovanperä kommentoi erikoiskokeen jälkeen

Rovanperälle uran ensimmäinen startti Suomen MM-ralliin, kotikaupungissa ja kotiyleisön edessä, oli tottakai ikimuistoinen hetki.

– Oli se hieno fiilis lähteä ajamaan, ei siitä mihinkään pääse. Makean näköistä oli kyllä vetää, kun kaikki ihmiset näkyy siellä. Vaikea pätkä, tänä vuonna tehty vielä vähän ahtaammaksi moni paikka, Rovanperä pohti.

Rovanperän ilmeestä ja olemuksesta oli helposti aistittavissa, että vaikka normaalisti kunnianhimoista kilpakuljettajaa tälläinen huono tuuri sään osalta päähän ottaisikin, niin nyt ei siihen kuitenkaan ollut mitään syytä. Torstai-ilta tullaan muistamaan jatkossa jostain ihan muusta kuin kuurosateesta ja kilpailukin tunnetusti vasta käynnistyy toden teolla perjantaina.

– Ensimmäisen metsäpätkän jälkeen kisafiilis on varmasti parempi. Eihän tämä (Harju) sillai kerro vielä mitään. Aika oli ihan ok, jos vertaa kuivalla ajaneisiin, Rovanperä muistutti.

“Kolmen joukkoon on mahdollisuus”

Andolfin jälkeen toiseksi nopeinta vauhtia piti Ole Christian Veiby, joka hävisi italialaiselle 0,2 sekuntia. Suomalaisista nopeimmat oli kolmanneksi nopeimman ajan jakaneet Emil Lindholm, viimevuotisen Suomen MM-rallin Tulevaisuuden Tähti -kuljettaja, joka nyt kilpailee ensimmäistä kertaa tässä kilpailussa nelivetokalustolla, sekä Eerik Pietarinen.

– Se muuttui kertalaakista ihan makeaksi pätkäksi, Lindholm naurahti vertaillessaan Harjun ajamista kaksi- ja nelivetoisella autolla.

Lindholmin ero kärkeen oli vain 0,4 sekuntia, joten lähtötilanne perjantain ajopäivään on espoolaisen osalta erittäin hyvä.

– Renkaita siellä oli vähän siirtynyt, mutta ihan jees noin muuten. Otettiin iisisti. Aika paljon oli myös soraa liikkunut asfaltin puolelle, niin joutui todella tarkasti ottamaan jarrupaikoissa. Oli aika liukasta, Lindholm kuvaili Harjun olosuhteita.

Autoglym Rallin pari viikkoa sitten voittanut ja siellä muun muassa Veibyn varsin selkeällä erolla kukistanut Lindholm oli ennakkohaastatteluissa tavoitteen suhteen varsin maltillinen. Espoolaisen näytöt viime aikoina ovat olleet kuitenkin sitä luokkaa, että eväitä aivan sinne WRC2-luokan kuumimpaan kärkeen kyllä löytyy.

– Jos kaikki tähdet on kohdallaan, niin kolmen joukkoon on mahdollisuus. Tietenkin se oli paljon helpompaa lähteä nyt toiseen Jyväskylän MM-ralliin. Viime vuonna jännitti aika lailla, kun oli Tulevaisuuden Tähti. Nyt voi keskittyä enemmän siihen omaan tekemiseen. Paineita? Tottakai niitä on tänä vuonna myös, Lindholm naurahti.

Lindholmin kanssa samaan aikaan Harjun avauksessa ylsi siis Pietarinen, joka Lindholmin tavoin kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Suomen MM-rallissa nelivetokalustolla.

– Ihan hyvä aloitus. Lähdössä ehkä nostin vähän liian aikaisin kytkintä ja meinasi siinä puutua. On se erilaista ajaa asfaltilla, auto puskee paljon enemmän. Ei se helppoa ole, mutta se on kaikille sama. En ole asfaltilla vielä oikein ajanutkaan kunnon “slickseillä”. Huomiseen lähdetään ihan hyvillä mielin, sen näkee muutaman pätkän jälkeen missä mennään. Kovaa täytyy ajaa, jos meinaa päästä kärkeen, Pietarinen ennakoi.

Suomen MM-ralli jatkuu perjantai-aamuna, kun ensimmäinen pitkä metsäerikoiskoe Moksissa käynnistyy kello 8.18. Perjantaina ohjelmassa on yhteensä kymmenen erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 126 kilometriä.

WRC2-luokan tilanne 1/23 ek:n jälkeen

1) Fabio Andolfi (Skoda) 1.54,1
2) Ole Christian Veiby (Skoda) + 0,2
3) Emil Lindholm (Skoda) + 0,4
3) Eerik Pietarinen (Skoda) + 0,4
5) Jarkko Nikara (Ford) + 1,7
6) Stephane Lefebvre (Citroen) + 1,9
7) Pierre-Louis Loubet (Citroen) + 2,1
8) Kalle Rovanperä (Skoda) + 2,5
9) Teemu Asunmaa (Skoda) + 2,8
10) Murat Bostanci (Ford) + 3,1
10) Kristian Kiviniemi (Skoda) + 3,1

———-

16) Jari Huttunen (Skoda) + 4,3
20) Marko Mänty (Skoda) + 4,8

Andolfin keskinopeus: 72,9 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Andolfi 1

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit