Kalle Rovanperä jäi toiseksi Latviassa: ”Ei hyvä”

20.5.2017 / 23:01
Kalle Rovanperä laski Latviassa kuin pilvenlaitaa, mutta sekään ei aivan riittänyt. Nikolai Gryazin otti suomalaislupauksen päänahan "sormennapautuksen" erolla. (kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä ja Nikolai Gryazin järjestivät ennakkonäkemättömän sekuntitaistelun Latvian Talsi-rallissa. Gryazin voitti suomalaislupauksen lopulta 0,73 sekunnin erolla. Molemmat ajoivat Skoda Fabia R5 -autoilla.

Rovanperä, 16, menetti voittonsa päätöserikoiskokeella. Sitä ennen hän piti kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa kärkipaikkaa. Ennen viimeistä erikoiskoetta Rovanperän johto oli 0,54 sekuntia.

– Harmittaa kun homma loppui omaan virheeseen. Stumppasin auton viimeisen erikoiskokeen startissa. Se oli siinä, Rovanperä kertoi UrheiluUutiset.comille.

– Sinänsä tosi kiva rallipäivä, mutta kun tulos oli mikä oli, niin ei se hyvä ole. Ei kakkossijoista tarvitse paljon puhua. Ei tämmöinen tulos minulle käy. Mutta muuten oli hieno viikonloppu kun sai vetää oikein täysillä kilpaa, hän lisäsi.

Gryazin kärsi kilpailussa 10 sekunnin aikasakon ajettuaan yhden shikaanin väärin neljännellä erikoiskokeella. Se ei kuitenkaan riistänyt lopulta venäläiskuskilta voittoa. Gryazin voitti 12 erikoiskokeen ja 126 kilometrin mittaisen rallin kokonaisajalla 1.03.03,18. Yli tunnin ajamisen jälkeen kaksikon eroksi ei siis jäänyt kokonaista sekuntiakaan.

– Kiva se on ajaa sekunnin osista. Virheitä ei vaan kärsi tehdä yhtään. Minä tein yhden ja Gryazin teki yhden, Rovanperä tuumi.

Rovanperällä oli kolmen voiton putki Latviassa, joka nyt siis meni poikki. 19-vuotias Gryazin on tällä hetkellä kuumimpia rallin venäläisnimiä.

Ralfs Sirmacis (Mitsubishi Lancer) oli kilpailun kolmas, mutta jo lähes kaksi minuuttia kärkikaksikon takana.

Petter Solbergin poika Oliver Solberg (Peugeot 208 R2) voitti Talsi-rallissa oman luokkansa 21 sekunnilla.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit