Kalle Rovanperä koki saman minkä isänsä 16 vuotta sitten – “Paska homma, mutta sellaista sattuu”

16.8.2018 / 02:50
Kalle Rovanperä Suomen MM-rallissa Skodalla (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rovanperän perheessä sekä isä ja poika tietävät nyt sen miltä tuntuu menettää johtoasema Suomen MM-rallissa.

Elettiin vuotta 2002, kun Harri Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Voitto Silanderin kanssa johti Suomen MM-rallia 12 erikoiskokeen jälkeen. Peugeotin tehdastallin suomalaiskaksikko Rovanperä ja Marcus Grönholm olivat kilpailussa täysin omaa luokkaansa, sillä kolmantena ollut ja myös Peugeotilla kilpaillut Richard Burns oli jäänyt kärjestä jo puolitoista minuuttia, kun taas Rovanperän johto Grönholmiin nähden oli 15,2 sekuntia. Ajamatta oli vielä kymmenen erikoiskoetta.

Rovanperän voittohaaveet murenivat 13. erikoiskokeella Ouninpohjassa. Peugeotin oikean etupyörän ripustus petti ja edessä oli keskeytys. Harri Rovanperä kilpaili Suomen MM-rallissa viimeisen kerran vuonna 2005 ja 13 vuotta myöhemmin oli Harrin pojan Kallen aika debytoida Keski-Suoman legendaarisessa sorasirkuksessa.

Siinä missä Harri kilpaili vuonna 2002 yleiskilpailun voitosta uransa 64. MM-rallissa, oli Kallelle tämänvuotinen Suomen MM-ralli uran kuudes MM-sarjassa, sekä WRC2-luokassa. Kallen johto 17 erikoiskokeen jälkeen WRC2-luokassa oli jo 54 sekuntia, kunnes Päijälän toisella ajokerralla Skodan vasemman pyörän jousitus petti ja poika joutui kokemaan saman, minkä isänsä oli kokenut 16 vuotta aiemmin.

– Tekninen ongelma on aina turhauttava syy menettää johtoasema. Mutta tiimi tietää, että se ei ollut Kallen syy. Hyvä asia on ilman muuta se, että vauhti oli todella hyvää. Hän oli nopea, mutta hän ajoi myös järkevästi ja se on tärkeää, Harri Rovanperä korosti kilpailun jälkeen.

Isä ja poika eivät suuremmin ennen kilpailua keskenään keskustelleet, eivätkä myöskään kilpailun aikana.

– Yritin puhua hänelle ennen kilpailua, mutta hän sanoi minulle, että isä, minulla on suunnitelma ja tiedän mitä teen. Kilpailun aikana emme myöskään juurikaan puhuneet. Olin kotona, kun taas Kalle oli tiimin kanssa hotellissa. Luulen, että hän oli ihan ok sen jälkeen, kun se ongelma tuli, mutta seuraavana aamuna hän soitti minulle. Sanoin olevani pahoillani ja Kalle vastasi, että paska homma, mutta sellaista sattuu.

Siinä missä Harrin taival Suomen MM-rallissa 2002 päättyi samaiselle erikoiskokeelle missä rengasrikko oli tapahtunut, pääsi Kalle jatkamaan kilpailua ja päätöspäivään sunnuntaihin 17-vuotias tulevaisuuden huippulupaus starttasi 46 sekunnin päässä kolmantena olleesta Gus Greensmithista. Maalissa eroa oli britin hyväksi lopulta 1,9 sekuntia, mutta tämä ei Kallea suuremmin hetkauttanut.

– Kolmas tai neljäs, aivan sama. Kun johtaa kilpailua kahden päivän ajan, niin on todellakin sen jälkeen aivan sama onko kolmas vai neljäs. Tulin tänne voittamaan. Tiesin, että pystyn siihen, Kalle sanoi.

Seuraavaksi Kalle kilpailee Saksan MM-rallissa, joka käynnistyy tänään torstaina. Harri sanoo olevansa vakuuttunut siitä, että se täysosuma Kallen kohdalla on lähempänä kuin koskaan, MM-sarjassa.

– En ole yllättynyt siitä vauhdista mitä Kalle Suomen MM-rallissa esitti. Tiedän myös sen, että se voitto on tulossa. Tiedän poikani, hän tekee asioita aina täysillä, 100-prosenttisesti, Harri painotti.

 

 

Lue myös! Rovanperä pääsi Jyväskylässä lähelle Tänakin ennätystä – “Tässä lajissa ei huonoa tuuria ole” (2.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Fin Rallymedia


Facebook kommentit