Kalle Rovanperä mahdollisesti mukaan Vetomies-kilpailuun: “Sitä mietitään”

8.4.2017 / 12:54
Kalle Rovanperä ajaa siviililiikenteessä mopoautolla, koska ikää on vasta 16 vuotta. Rallissa kalusto on sitten hieman eri luokkaa.

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä,16, ei voi osallistua tällä kaudella vielä MM-ralleihin, koska säännöt vaativat voimassaolevan ajokortin. Näin ollen hän ei missään nimessä voi kilpailla Suomen MM-rallissa, Neste Rallissa. Sen sijaan kilpailun yhteydessä olevaan Vetomies-kisaan hän saa osallistua.

– Vetomies on kansallinen kilpailu, ja siellä voin ajaa. Siihen osallistumista mietitään, Rovanperä sanoo YLEn Motorsport-ohjelmassa.

Rovanperä satsaa nyt vain ralliuraan. Opiskelu ammattikoulun autonasentaja-linjalla on jäissä.

– Kyllä tätä on nyt muutama vuosi täysillä tehty. Nyt on sellainen fiilis, että ralli hoidetaan tästä ensin ja kouluun ehtii vielä myöhemmin jos tarvitsee, Rovanperä puntaroi.

Kun rallin MM-sarja 2019 käynnistyy, on hän 18-vuotias ja ikänsä puolesta valmis MM-karkeloihin. Ikä ja nuoruus saattavat hämätä, mutta esimerkiksi Max Verstappen ajoi F1-sarjassa jo 17-vuotiaana.

– Kyllä minä luulen, että jonkinlaista kippoa siellä silloin ajetaan. Ei sitä tiedä mikä se auto on. Voi olla, että ajetaan etuvetoisella tai jollain pienemmällä autolla, tai sitten jopa WRC:llä. Toivotaan parasta, Rovanperä sanoo.

Nuorukaisen seuraava kilpailu on Italian sarjan Rally Adriatico, joka ajetaan soralla toukokuun puolivälissä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit