Kalle Rovanperä: “Tämän paremmin ralli ei olisi voinut sujua”

12.2.2017 / 18:07
Kalle Rovanperä raapi kaikki pohja-ajat lauantaina Latviassa. Seuraava haaste odottaa SM-rallissa Mikkelissä. (kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Rally Sarma päättyi Kalle Rovanperän voittoon lauantaina Latviassa. Kauden toinen ykköstila tuli vakuuttavalla ajolla, sillä Rovanperä oli nopein kaikilla kisan kahdeksalla erikoiskokeella.

Toiseksi ennättänyt Nikolay Gryazin jäi 38 sekuntia, ja kolmanneksi ajanut Georg Gross jo 2.18 minuuttia.

– Tiet olivat hyvin jäässä, oli hieno talvikeli ajaa kisaa. Tämän paremmin ralli ei olisi voinut sujua, Rovanperä jutteli.

– Uskoisin, että Gryazinin kanssa saamme vielä monta hyvää kisaa tällä kaudella. Iltapäivän lenkillä eroa välillämme ei ollut paria sekuntia enempää joillakin erikoiskokeilla.

TGS Worldwide -tiimin Skodalla kisailevalle Rovanperälle Latviassa voittamisesta on tullut jo tapa. Seuraavaksi nuorukainen kohtaa kuitenkin uransa kenties tähän mennessä suurimman haasteen: rallin Suomessa.

– Siitä tulee varmasti vaikeaa, sillä en ole rallia ajanut Suomessa aiemmin. Suomessa teitä pitää ajaa paljon, jotta oppii ne.

Haastajikseen Rovanperä saa Mikkelin SM-rallissa tukun kovia kotimaisia nimiä kilpailukykyisillä R5-autoilla. Lopputulosta Rovanperä ei halua veikata, mutta lähtee taistelemaan samalla intensiteetillä jolla on Latviassakin ajanut.

– Varsinaisten tavoitteideni suhteen kakkos- tai kolmossija ei olisi pettymys. Kuljettajana on kuitenkin myönnettävä, että kyllähän se harmittaisi. Mutta saas nähdä, miten siellä käy. Toivotaan parasta, Rovanperä sanaili.

Lähde: Kalle Rovanperän tiedote

Lue myös: Rovanperä dominoi Latviassa


Facebook kommentit