Kalle Rovanperällä häikäisevä drifting-debyytti – Heti voitto!

22.7.2018 / 18:47
Kalle Rovanperä debytoi driftingissä menestyksekkäästi (Kuva: Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin huippulupaus Kalle Rovanperä näytti sunnuntaina Motoparkin radalla Radalle.com Festivals -tapahtuman drifting-kilpailussa, että laji kuin laji autourheilussa, niin puuppolalainen taistelee aina voitosta.

Rallissa uraa vahvassa myötätuulessa rakentava Kalle Rovanperä, 17, ajoi ensimmäistä kertaa urallaan drifting-kilpailussa, kun hän osallistui sunnuntaina Motoparkin radalla ajettuun Radalle.com Festivals -tapahtuman drifting-kilpailuun. Vaikka Rovanperän ajokokemus lajin parissa olikin vielä varsin vähäinen, niin välittömästi puuppolalainen rattitaituri näytti, että myös driftingissä hän on tullut mukaan menestymään, eikä pelkästään fiilistelemään.

Pro- ja Pro2-luokkaan osallistunut Rovanperä oli molemmissa luokissa lajitteluajoissa täysin ylivoimainen ykkönen jättäen taakseen useita lajin konkareita ja menestyjiä. Kaavioajossa Rovanperä eteni sensaatiomaisesti Pro2-luokassa aina finaaliin asti ja Pro-luokassakin tuli paikka pronssifinaaliin.

Pro2-luokan finaalissa Rovanperä kukisti Ville Ståhlhammarin, joten uran ensimmäinen drifting-kilpailu toi heti komean voiton. Pro-luokassa Rovanperän sijoitus oli neljäs, kun hän hävisi pronssifinaalin Niko Lahtiselle. Sekä semifinaalissa, että pronssifinaalissa taistelu oli äärimmäisen tasainen, eikä Rovanperän tuplavoittokaan ollut kaukana.

Rovanperällä on seuraavaksi edessään uran ensimmäinen Suomen MM-ralli, joka käynnistyy tulevan viikon torstaina. Rovanperä kilpailee Skodan tehdastallissa WRC2-luokassa. Kyseessä on Rovanperälle uran kuudes MM-ralli.

Lue myös! Kalle Rovanperä yllättää, osallistuu drifting-kilpailuun – ”Se näyttää hauskalta” (22.7.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit