Kallen kuski ja kartturi Risto Pietiläinen valmis MM-sarjaankin: “No ilman muuta”

19.2.2017 / 22:13
Risto Pietiläinen ajaa kilpailuissa enemmän kuin Kalle Rovanperä, koska siirtymäosuuksia on yleensä enemmän kuin erikoiskoekilometrejä.

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän kartanlukija Risto Pietiläinen on saanut seurata aitiopaikalta nuoren kuskinsa kehittymistä rallin kuumimmaksi nimeksi. Menestys Latvian sarjassa ja nyt SM Vaakunarallin voitto alleviivaa Rovanperän kiistatonta lahjakkuutta.

Pietiläinen, 53, toimi pitkään myös Harri Rovanperän kartanlukijana. Kaksikko kilpaili yhdessä 92:ssa MM-rallissa. Siksi Pietiläisellä onkin hyvää vertailupohjaa Kallen ajamiseen.

– Hän on äärimmäinen lahjakkuus. Kyllähän Harri oli kova, mutta ajat ovat muuttuneet. Kalle on niin nuori mies vielä, ja ajaa nyt jo noin varmasti. Se on ihan siis jotain uskomatonta. Varmaan kun pääsee isänsä ikään, niin on kyllä kovempi luu, Pietiläinen arvioi.

– Ei hänellä ole hermoja ollenkaan. Hän tekee vain omaa työtään, eli ajaa ja nauttii siitä, Pietiläinen lisää.

Kalle Rovanperä voisi ajaa ikänsä puolesta jo loppusyksyn Walesin MM-rallissa. Hän olisi tuolloin 17-vuotias. Jari-Matti Latvala ajoi Walesissa juuri 17-vuotiaana vuonna 2002 A-ryhmän Mitsubishillä.

Innokkaimmat hinkuvat nuorukaiselle jo WRC-kalustoa ja MM-ralleja. Risto Pietiläinen on valmis kulkemaan Rovanperän rinnalla vaikka MM-sarjaan asti.

– No ilman muuta olen jos lupa annetaan. Minä olen valmis sinne, hän korostaa suoraan ja ytimekkäästi.

Mutta miksi, et sinä kuitenkaan ole ihan nuori poika enää?

– Tämä on älyttömän kivaa ja antaa paljon. Suurin osa onnistuu mitä tässä touhutaan. Kyllä se antaa motivaatiota tehdä tätä työtä tämän kaverin kanssa.

Pietiläinen on toiminut Kalle Rovanperän kartanlukijana jo vuodesta 2013. Koska Rovanperällä ei ole vielä ajokorttia, joutuu Pietiläinen ajamaan kaikki siirtymäosuudet erikoiskokeiden ja huoltoalueiden välillä. Rovanperä saa ajaa erikoisluvalla vain muulta liikenteeltä suljetuilla erikoiskokeilla. Pietiläinen sanoo jo tottuneensa siihenkin hommaan.

– Autolla ajaminen alkaa onnistua, kun on tottunut kytkimeen. Ei tarvitse sammuttaa sitä enää joka risteykseen, Pietiläinen hymähtää.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Näin Rovanperä vaihtaa kuskin paikalta kartturiksi – video


Facebook kommentit