Kallio avaa kilpailukautensa heinäkuussa Ruotsissa – “Helppoa ei tule olemaan”

10.6.2020 / 20:28
Jesse Kallio nähdään tositoimissa heinäkuussa Ruotsin Höljesissä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Kallion pitkä kilpailutauko päättyy heinäkuussa, kun kellokoskelainen osallistuu RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailuihin Ruotsin Höljesissä.

2.-4. heinäkuuta Ruotsin Höljesissä kilpailtava rallicross-kauden 2020 ensimmäinen kansainvälinen kilpailu kantaa nimeä Höljes All-Star Magic Weekend. Nimi tulee siitä, että normaalisti Höljesissä on ajettu heinäkuun alussa rallicrossin MM-sarjan osakilpailu, jota on kutsuttu lempinimellä “Magic Weekend”, onhan legendaarisen radan ainutlaatuisessa kilpailuviikonlopussa ollut aina maaginen tunnelma kaikin puolin.

Nyt Höljesin MM-osakilpailu on merkitty koronaviruspandemian runtelemaan kilpailukalenteriin elokuun loppupuolelle, mutta “Magic Weekend” hengessä kilpaillaan RallyX Nordic -sarjan puitteissa. Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan lisäksi Höljesissä kilpaillaan Ruotsin mestaruussarjan pisteistä. RallyX Nordic -sarjan osalta Höljesissä tullaan ajamaan kaksi osakilpailua, torstaina (2.7.), sekä lauantaina (4.7.).

Toista kauttaan ruotsalaista Olsbergs MSE -tiimiä edustava, viime sunnuntaina 21 vuotta täyttänyt Jesse Kallio, nähdään Höljesissä mukana Supercar Lites -luokassa, joka vastaa MM-sarjan yhteydessä ajettavaa RX2-luokkaa. Kyseisessä RX2:ssa viime kaudella MM-sarjassa debytoinut Kallio sijoittui loppupisteissä kolmanneksi. Uransa ensimmäisessä RallyX Nordic -kilpailussa Kouvolassa elokuussa Kallio kaasutteli Supercar Litesin voittoon ja sama on tavoite myös Höljesissä heinäkuussa.

– Siitä on kulunut jo yli puoli vuotta aikaa, kun olimme Etelä-Afrikassa ja RX2-kauden finaalissa, joten en malta odottaa, että pääsen taas takaisin ratin taaakse. Supercar Lites -luokan osallistujalista näyttää jo nyt erittäin kovatasoiselta, joten helppoa ei tule olemaan, mutta aina kun kilpailen, niin haluan voittaa, maaliskuussa varusmiespalvelun Helsingin Santahaminassa päätökseen saanut Kallio korostaa tiiminsä tiedotteessa.

OMSE:n kuljettajista Kallion lisäksi Höljesissä Supercar Lites -luokan voittoa metsästävät Linus Östlund, Niklas Aneklev, sekä Martin Enlund. Rallicrossin MM-sarjan on tarkoitus käynnistyä juuri Höljesistä 21.-23. elokuuta, joten RallyX Nordic -sarjan avausosakilpailut toimivat samalla myös testikilpailuna tuota tapahtumaa silmällä pitäen. Tämä takaa varmuudella myös sen, että osallistujien osalta taso tulee olemaan varmasti korkea.

Kallion oman tiedotteen mukaan rallicrossin ehdoton tulevaisuuden huippulupaus on pitänyt kilpailutauon aikana kuntoaan yllä autotalliin rakennetulla kuntosalilla ja mikä tärkeintä maailman tilanne huomioiden, terveenä.

– Terveenä olemme pysyneet, kuten myös ruotsalaistiimini jäsenet naapurimaassamme, jossa tartuntatilanne on ollut Suomeen verrattuna selvästi pahempi. Peruskuntoa on ylläpidetty ja treenattu kuntopohjaa yhä paremmaksi. Jos jossain kohtaa pääsemme kilpaa ajamaan, niin tiedän olevani hyvässä kunnossa, Kallio vakuuttaa.

RX2-sarjassa olisi tarkoitus ajaa tänä vuonna neljä osakilpailua. Kausi käynnistyy nykyisten suunnitelmien mukaan elokuussa Höljesistä, lokakuussa ajetaan viikon välein Portugalissa, sekä Espanjassa ja kauden viimeiset pisteet ovat jaossa Saksan Nurburgringillä joulukuussa. Mikäli MM-sarjassa kilpailemaan lopulta päästään, on Kallion tavoite selkeä.

– Ensimmäisten RX2-luokan osakilpailuvoittojen lisäksi tavoittelen myös sarjan mestaruutta.

Rallicrossin RX2-sarjan kilpailukalenteri 2020

21.-23.08. Höljes, Ruotsi
09.-11.10. Montalegre, Portugali
16.-18.10. Barcelona, Espanja
11.-13.12. Nurburgring, Saksa

Lue myös! Jesse Kallion RX2-kilpailut viime vuonna

Kallio teki saman minkä Niclas Grönholm Kouvolassa 2014
Kalliolla lähes täydellinen viikonloppu Belgiassa
Kallion suoritustaso korkealla myös Englannissa
Kallio taisteli Norjassa kolmanneksi
Kallion synkkä alku Höljesissä kääntyi samppanjajuhliksi
Kallion palkintoputki katkesi, tiukka ote edelleen kakkossijaan
Kallio teki sinivalkoista rallicross-historiaa

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit