Kallio haluaa päättää EM-tulokaskautensa voittoon – “Siihen tottakai aina tähdätään”

10.10.2018 / 17:59
Jesse Kallio ja Johan Kristoffersson Saksassa syksyllä 2017 (Kuva: RX Academy).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjassa Super1600-luokan kauden kuudes ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Esteringin radalla Saksan Buxtehudessa ja tuttuun tapaan MM-sarjan osakilpailun yhteydessä. Set Promotion -tiimin Jesse Kallio lähtee hakemaan positiivista päätöstä kaikin puolin hvyin sujuneeseen tulokaskauteensa.

Jesse Kallion, 19, ensimmäinen täysi kausi rallicrossin EM-sarjassa käynnistyi lähes päivälleen tasan puoli vuotta sitten Espanjan Barcelonasta. Nyt takana on viisi kovatasoista EM-osakilpailua, joista Kallio on kirjauttanut yhden voiton, kaksi finaali- ja yhteensä neljä semifinaalipaikkaa.

– Onhan se kausi nopeasti mennyt, kun vasta aloitettiin Barcelonassa ja nyt edessä on jo viimeinen kilpailu, Kallio naurahtaa.

Koska EM-sarjan osalta edessä on vielä yksi osakilpailu, ei aika toki vielä ole paketoida kautta sen tarkemmin yhteen. Mutta selvää on se, että tänä vuonna ajetut viisi EM-osakilpailua antavat ilman muuta jo täysin erilaiset lähtökohdat tulevaan Saksan kilpailuun, kuin esimerkiksi kauden avaukseen lähdettäessä.

– Tottakai se on erilaista, kun viidestä ajetusta osakilpailusta on tullut lisää kokemusta. Olen kehittynyt kuljettajana tosi paljon kauden aikana. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kausi, kun olen kiertänyt kansainvälistä sarjaa. Se on opettanut taas paljon lisää uusia juttuja. Siihen vielä lisäksi rallicrossin SM-sarja missä on saanut paljon lähtöjä, muita kilpailuja unohtamatta, Kallio kuvailee.

Yksi niistä Kallion mainitsemista muista kilpailuista oli Hyvinkäällä viime viikonloppuna ajettu Hausjärven Urheiluautoilijoiden järjestämä jokamiehenluokan Seniorimestaruus-kilpailu. Sieltä ei menestystä tullut, mutta toisaalta se vanha ja perinteinen “huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa” kortti saatiin jälleen kaivaa esiin.

– Se kilpailu meni kyllä penkin alle. Semifinaalissa moottori sanoi sopimuksensa irti, niin jäi ajamiset aika lyhyeen. Oli kuitenkin hauskaa olla ajamassa taas “jokkista” vaihteeksi.

Esteringin rata Saksan Buxtehudessa ei ole Kalliolle kilpailujen kautta entuudestaan tuttu, mutta vuosi sitten kellokoskelainen vieraili tutustumassa rata-alueeseen viikko sen jälkeen, kun Kouvolassa oli juhlittu RX Academyn mestaruutta ja sitä myötä Kallion osallistuminen tämänvuotiseen EM-sarjaan oli varmistunut.

– Kyseessä on perinteinen ja legendaarinen rallicross-rata, missä on ajettu kilpaa jo pitkään. Rata poikkeaa aika paljon muista radoista. Ensimmäinen mutka on tosi tiukka, taittuu oikealle ja sen jälkeen on vielä tiukka “takapiikki”. Siinä kyllä sattuu ja tapahtuu. “Jokeri” on radan viimeisessä mutkassa. Tekninen, mutta kuitenkin nopea rata, Kallio analysoi.

Kallio on EM-pisteissä viidentenä. Mahdollisuudet EM-mitaliin ovat jo menneet, mutta neljäs sija olisi vielä kaiken onnistuessa mahdollista saavuttaa, unkarilainen Gergely Marton kun on 19 pisteen päässä. Kallio ei kuitenkaan pistetilanteita tässä kohtaa mieti, vaan tarkoituksena olisi saada kauteen mahdollisimman hyvä lopetus. Tavoitteet ovat aiemmista osakilpailuista tutut.

– Palkintopallille ja voittoon. Siihen tottakai aina tähdätään, kun kilpailuun lähdetään. Yritetään saada heti ensimmäisestä alkuerästä alkaen kärkipään tuloksia ja sitä kautta sitten pääsisi tavoittelemaan sitä eturivin lähtöpaikkaa semifinaaliin. Kuten sanottua, niin ensimmäinen mutka Saksassa on tosi ratkaisevassa roolissa, Kallio korostaa.

Kilpailuviikonloppu Esteringin radalla käynnistyy perjantaina ajettavilla harjoituksilla. Lauantaina ajetaan ensimmäiset, sekä toiset alkuerät ja sunnuntaina kolmannet, sekä neljännet alkuerät, semifinaalit ja finaali.

Jesse Kallion sijoitukset EM-sarjassa 2018

Barcelona, Espanja – 15.
Montalegre, Portugali – 11.
Hell, Norja – 1.
Loheac, Ranska – 10.
Riika, Latvia – 4.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit