Kallio ja Trogen hyvistä asetelmista semifinaaleihin Barcelonassa

28.4.2019 / 13:16
Sami-Matti Trogen keräsi alkueristä viidenneksi eniten pisteitä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-luokan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa. Suomalaiskuljettajat Jesse Kallio ja Sami-Matti Trogen olivat alkuerissä hyvässä iskussa, vaikka ilman ongelmia ei kumpikaan saanut urakkaansa viedä läpi.

Sami-Matti Trogenin, 16, ongelmat osuivat lauantaille ja ensimmäiseen alkuerään, kun lohjalainen kaatoi autonsa ja jäi koko porukan viimeiseksi. Toisessa alkuerässä Trogen oli seitsemäs, mutta paras onnistuminen tuli sunnuntain kolmannessa alkuerässä, missä Set Promotion -tallin kuljettaja oli komeasti toinen. Neljännessä ja viimeisessä alkuerässä Trogen kellotti seitsemänneksi nopeimman ajan ja kokonaistuloksissa sijoitus on viides.

Jesse Kallio, 19, starttasi sunnuntain alkueriin kokonaistilanteen toiselta sijalta, mutta kolmas alkuerälähtö sunnuntaina toi tuusulalaiselle ison pettymyksen. Heti startin jälkeen, ennen ensimmäistä mutkaa, kolmannesta ruudusta startannut Ben-Philip Gundersen työnsi vieressään vasemmalla puolella ollutta Kalliota radalta ulos ja tämä puolestaan törmäsi tallikaveriinsa Oliver Erikssoniin.

Eriksson pääsi maaliin, mutta Kallio ei. Gundersen voitti lähdön, mutta hänet hylättiin myöhemmin ja lopulta norjalainen jäi nollatuloksen myötä semifinaalien ulkopuolelle. Lauantain molemmissa alkuerissä Gundersen oli ollut kolmanneksi nopein, joten kolmannen alkuerälähdön startin jälkeiset tapahtumat kävivät JC Raceteknik -tallin kuljettajalle kalliiksi.

Neljännessä alkuerävaiheessa nähtiinkin sitten erikoinen tilanne, kun juuri tämä kolaroinut kolmikko asettui samaan lähtöön. Tällä kertaa pelti ei kolissut, Eriksson ajoi lähdön voittoon ja kirjautti neljännen alkuerävaiheen nopeimman ajan, Gundersen oli toinen ja Kallio kolmas. Kalliolle viimeinen alkuerä toi neljänneksi nopeimman ajan ja kokonaistuloksissa Barcelonassa RX2-debyyttiviikonloppuaan ajava Kallio oli hienosti kolmas.

RX2-luokan semifinaalit käynnistyvät Suomen aikaa noin kello 14.50.

RX2-luokan alkuerät

1) Oliver Eriksson (SWE) 183
2) Fraser McConnell (JAM) 166
3) Jesse Kallio 160
4) Vasiliy Gryazin (RUS) 158
5) Sami-Matti Trogen 150
6) Damien Meunier (FRA) 148
7) Anders Michalek (SWE) 146
8) Simon Olofsson (SWE) 144
9) William Nilsson (SWE) 143
10) Steven Volders (BEL) 141
11) Jimmie Walfridson (SWE) 140
12) Albert Llovera (AND) 129

————

13) Ben-Philip Gundersen (NOR) 126

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit