Kallio janoaa menestystä Latviasta – “Mieltä lämmittää aina, kun katsomossa näkyy Suomen lippuja”

13.9.2018 / 18:43
Jesse Kallio ja Set Promotion -tiimin Renault Twingo (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Riiassa, Latviassa. Suomalaista Set Promotion -tiimiä edustava Jesse Kallio lähtee “kotikilpailuun” tutuin tavoittein.

Latviassa, aivan maan pääkaupungin Riian keskustan läheisyydessä sijaitsevalla Bikerniekin radalla ajettavasta kilpailusta voidaan suomalaissilmin todellakin puhua kotikilpailuna, sillä suomalaiskatsojia katsomossa tulee tänäkin vuonna olemaan erittäin paljon ja suomalaiskuljettajille on luvassa varmasti viimevuotiseen tapaan äänekästä kannustusta.

– Hieno fiilis on kyllä päästä ajamaan, kun tietää etukäteen, että on paljon tuttuja tulossa paikan päälle katsomaan, perhe on paikalla kannustamassa ja sitten tietysti suomalaiskannattajia on varmasti paljon paikalla. Kyllä se aina mieltä lämmittää ajaessa, kun näkyy katsomossa Suomen lippuja, Jesse Kallio hehkuttaa.

Hyvinkään Urheiluautoilijoiden 19-vuotiaan kuljettajan kotiovelta Kellokoskelta on EM-sarjan osakilpailuista Bikerniekin radalle lyhyin matka, mutta siitä huolimatta Kallio kilpailee kyseisellä radalla nyt ensimmäistä kertaa urallaan.

– Koskaan en ole käynyt siellä edes paikan päällä. Videoiden kautta on tullut katsottua, että miten siellä ajetaan. Vaikuttaa ensisilmäyksellä ihan hienolta radalta. Videoilta tietysti oppii jo paljon radasta ja ennen kilpailua kun kävellen kierretään rataa ympäri, niin siinä pystyy katsomaan muun muassa ohituspaikkoja, Kallio kuvailee.

Kallio on EM-pisteissä neljän ajetun osakilpailun jälkeen kuudentena. Kesäkuussa Norjasta tuli komea voitto, mutta edellisestä osakilpailusta Ranskasta tuloksena oli finaalista karsiutuminen. Viimeisessä alkuerässä tullut rengasrikko verotti sen verran paljon pisteitä, että lähtöasetelmat semifinaalilähtöön heikkenivät olennaisesti.

– Se rengasrikko oli kyllä todella harmillinen tilanne. Sillä menetettiin todennäköisesti kakkosrivin lähtöpaikka semifinaaliin. Se on hankalaa lähteä nousemaan takarivistä, taso on niin kova. Sieltä ei kovin helpolla ohi tulla, vaikka kahdesta ohi pääsinkin, sekunnin päähän finaalipaikasta jäänyt Kallio kertasi parin viikon takaisia tapahtumia.

Kallio on osoittanut koko kauden ajan vauhtinsa puolesta, että hän taistelee jokaisessa osakilpailussa finaalipaikasta ja kuten Norjan osakilpailu osoitti, niin kaiken onnistuessa myös voitto on täyttä realismia. Kallion tavoite tulevaan Latvian kilpailuun on tuttu.

– Palkintopallille ja voitto! Ei se helppoa tule olemaan, niin kovatasoinen luokka kuitenkin. Volland-tiimin autot menee tosi lujaa. Koitetaan niille pistää kampoihin, Kallio päätti.

Super1600-luokan pistetilanne 4/6 osakilpailua

1) Artis Baumanis (LAT) 87
2) Rokas Baciuska (LTU) 86
3) Aydar Nuriev (RUS) 81
4) Gergely Marton (HUN) 67
5) Maximilien Eveno (FRA) 56
6) Jesse Kallio 51
7) Espen Isaksaetre (NOR) 51
8) Jimmy Terpereau (FRA) 50
9) Josef Susta (CZE) 48
10) Marius Bermingrud (NOR) 40

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit