MOTORSPORT

Kallio jatkaa OMSE-tallin hienoja suomalaisperinteitä – “Hyvä kokemus saada hänet meille”

Ruotsalainen Olsbergs MSE -talli on takonut kovaa menestystä rallicrossissa ympäri maailmaa jo pitkään. Tallin kunniagalleriasta menestyskuljettajien joukosta löytyy myös suomalaisia ja uusimpana sinivalkoisena rattitaiturina Andreas Erikssonin johtamaan talliin liittyi tänä vuonna Jesse Kallio.

Andreas Eriksson perusti tallin vuonna 2005 ja aluksi se kantoi nimeä Motorsport Evolution (MSE). Vuonna 2008 nimi vaihtui muotoon Ford Team RS Europe ja kun vuonna 2009 ruotsalainen sähköhydraulisten ohjausjärjestelmien valmistaja Olsbergs osti tallista puolet, vaihtui nimi nykyiseen muotoonsa eli Olsbergs MSE:hen, joka usein lyhennetään OMSE:ksi.

Suomalaiskuljettajista OMSE:n väreissä hienoa kansainvälistä menestystä rallicrossissa ovat saavuttaneet Marcus ja Niclas Grönholm, Toomas “Topi” Heikkinen, sekä Joni Wiman. Määrä ei siis ole kovin suuri, mutta toisaalta tässä kohtaa voidaan todellakin sanoa, että laatu korvaa määrän. Uusin suomalaistulokas OMSE-tallissa on RX2-sarjaan tänä vuonna hypännyt Jesse Kallio, joka saa tallipäällikkö Erikssonilta vain ja ainoastaan positiivista palautetta.

– Olen erittäin tyytyväinen Jessen suoritustasoon ja siihen miten hän on ajanut, mutta myös siihen, miten hän kuuntelee. Joten kyllä voin sanoa, että on ollut hyvä kokemus saada hänet meidän talliimme tänä vuonna, Eriksson kehuu.

Sen lisäksi, että Eriksson on vuosien saatossa menestyksekkäästi johtanut OMSE-tallia, on hänellä CV:ssä myös hienoja saavutuksia rallicross-kuljettajana, muun muassa EM-pronssia ykkösdivisioonasta vuodelta 2007, joten ruotsalainen tietää ne suurimmat haasteet, mitkä Kalliolla on nyt edessään hyvin sujuneen alkukauden jälkeen.

– Todellinen haaste on edessä nyt, kun Jessen täytyy pystyä johdonmukaisesti ajamaan näitä tuloksia myös jatkossa ja oppia seuraavaksi olemaan ikään kuin se joka on muiden kuljettajien tähtäimessä koko ajan, Eriksson korostaa.

RX2-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Norjan Hellissä. Kolmessa aiemmassa osakilpailussa kolme kertaa kolmen parhaan joukkoon ajanut Kallio on pisteissä toisena, 13 pisteen päässä sarjaa johtavasta hallitsevasta mestarista ja tallikaverista Oliver Erikssonista.

OMSE:n saavutuksia rallicrossissa

MM-sarjassa 5 osakilpailuvoittoa ja 19 palkintosijoitusta (Supercar)
EM-sarjassa 8 osakilpailuvoittoa (1-divisioona / Supercar)
Tallien maailmanmestaruus 2014 (Supercar)
Andreas Eriksson EM-pronssia 2007 1-divisioonassa (2 osakilpailuvoittoa)
Reinis Nitiss MM-Supercar 2014 MM-pronssia (1 osakilpailuvoitto)
Tanner Foust GRC-mestaruus AWD-luokassa 2011
Tanner Foust GRC-mestaruus Supercar-luokassa 2012
Toomas Heikkinen GRC-mestaruus Supercar-luokassa 2013
Joni Wiman GRC-mestaruus Supercar-luokassa 2014
Cyril Raymond RX Lites Cup mestaruus 2016
Cyril Raymond RX2 mestaruus 2017
Oliver Eriksson RX2 mestaruus 2018
GRC Lites kuljettajien mestaruudet 2014, 2015 ja 2017

Lue myös! Jesse Kalliolla hyviä muistoja Norjasta vuoden takaa – “On se vaan makea paikka” (12.6.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com