Kallio lauantain suomalaisnimi, Trogen koki kovia – “Tuli vähän silmille”

27.4.2019 / 19:26
Jesse Kallio oli lauantain alkuerissä hyvässä iskussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa. Lauantain alkuerissä päivän suomalaisnimi oli RX2-luokassa kilpaileva Jesse Kallio.

Viime kaudella rallicrossin EM-sarjassa Super1600-luokassa etuvetokalustolla kilpaillut Jesse Kallio, 19, hyppäsi täksi kaudeksi nelivetoisen auton rattiin ja ensimetrit uudessa luokassa, uudella autolla ja uudessa tiimissä kilpailun osalta sujui erinomaisesti. Kallio oli lauantaina molemmissa alkuerissä toiseksi nopein ja edelle ehti vain RX2-luokan hallitseva mestari Oliver Eriksson.

Ensimmäisessä alkuerälähdössä Kallio ampaisi hyvän startin myötä kärkeen ja hallitsi lähtöä ajaen ruutulipulle ylivoimaisena ykkösenä. Kun kaikkien 13 kuljettajan ajat laitettiin kolmen lähdön jälkeen vertailuun, oli Kallio toiseksi nopein, häviten reilun sekunnin Erikssonille. Kallio jätti taakseen useita kokeneimpia kilpakumppaneitaan, joten RX2-debyyttiviikonloppu käynnistyi tuusulalaiselta komealla tavalla.

– Ensimmäisessä mutkassa oli tiukkaa, mutta sen jälkeen pääsin ajamaan omaa ajoani puhtaalla radalla. Hyvin meni. Pito oli hyvä, nautin paljon ajamisesta, ensimmäisessä alkuerävaiheessa koko porukan nopeimman kierrosajan kellottanut Kallio kommentoi heti tuoreeltaan ensimmäisen alkuerän jälkeen.

Toisessa alkuerälähdössä Eriksson kiihdytti ykkösruudusta kärkeen ja sai peräänsä viereltään lähteneen Kallion, jonka startti ei tällä kertaa ollut ihan niin hyvä kuin mitä oli ollut ensimmäisessä alkuerälähdössä. Eriksson taituroi maaliin ykkösenä ja kellotti jälleen nopeimman ajan. Kallio ajoi jälleen erinomaisesti ilman virheitä ja toisen kerran peräkkäin suomalaisnimi komeili tulosluettelossa Erikssonin jälkeen rivillä kaksi.

Kokonaistilanteessa Kallio on kahden alkuerän jälkeen toisena, joten sunnuntaina ajettavissa kolmannessa ja neljännessä alkuerässä Kallio taistelee tiukasti semifinaalin paalupaikasta.

 

Sami-Matti Trogen ajoi toisessa alkuerävaiheessa kuudenneksi nopeimman ajan (Kuva: RPF).

 

Trogenille tärkeä onnistuminen toisessa alkuerässä

Kallion lisäksi RX2-luokassa suomalaisista kilpailee myös Sami-Matti Trogen, 16, joka viime vuonna teki tässä luokassa onnistuneen debyytin saavuttaen muun muassa yhden palkintosijoituksen. Arpa heitti Trogenin ensimmäisessä alkuerälähdössä kovaan seuraan yhdessä Erikssonin, sekä viime kauden pistenelosen Ben-Philip Gundersenin ja pisteseiska William Nilssonin kanssa.

Oli selvää, että tässä porukassa mennään kovaa ja ehjällä ajolla mahdollisuudet hyvään aikaan olivat olemassa. Radan ulkoreunasta startanneelle Trogenille tuli kuitenkin harmittava ajovirhe kolmannella kierroksella ja auto pyörähti varsin hurjan näköisesti katon kautta ympäri törmäten keula edellä vastapuolen rengaskasaan.

– Ajoin edellä ajavan perässä ja en huomannut, että rengasvalli oli hieman liikkunut ulos päin. Se tuli vähän silmille ja ajoin suoraan päin. Keulasta meni jotain, mutta uskon, että päästään jatkamaan, Trogen kommentoi.

Suomalainen Set Promotion -talli teki varikolla hyvää työtä ja Trogenin auto saatiin kuntoon ajoissa ennen toista alkuerälähtöä, missä vastaan asettui Albert Llovera, sekä Fraser McConnell. Trogen otti startin jälkeen paikkansa toisena, mutta päätti suorittaa lisälenkin heti ensimmäisellä kierroksella. Kun Trogen palasi radalle, hän ajoi välittömästi Lloveran kiinni ja tämän perässä ajaessaan menetti sen verran aikaa, ettei enää onnistunut nousemaan kärkipaikalle McConnellin palattua lisälenkiltä takaisin radalle.

Trogenin aika oli kuitenkin hyvä, kuudenneksi nopein, ja kokonaistilanteessa RX Academyn viime vuoden mestari on sijalla 11. Semifinaaleihin etenee 12 parasta kuljettajaa, mutta toki tärkeää on pystyä olemaan alkuerien jälkeen tulosluettelossa mahdollisimman korkealla, koska se takaisi semifinaalilähtöön hyvän starttipaikan. Viidenteen sijaan Trogenilla on matkaa kuusi pistettä ennen sunnuntain alkueriä.

Supercar-luokassa Niclas Grönholm ei lauantaina yltänyt aivan kuumimman kärjen vauhtiin. GRX Tanecon kuljettaja oli ensimmäisessä alkuerässä kuudes, mutta toisessa alkuerässä vasta 11. ja kokonaistilanteessa sijoitus on yhdeksäs. Jani Paasonen avasi urakkansa 15. nopeimmalla ajalla ensimmäisessä alkuerässä, mutta toisessa alkuerälähdössä Stard-tallin Ford-kuljettaja kolaroi ensimmäisessä mutkassa. Kahden alkuerävaiheen jälkeen Paasosen sijoitus on 16.

Supercar-luokan tilanne 2/4 alkuerää ajettu

1) Timmy Hansen (Peugeot) 100
2) Kevin Hansen (Peugeot) 90
3) Timur Timerzyanov (Hyundai) 84
4) Andreas Bakkerud (Audi) 78
5) Krisztian Szabo (Audi) 75
6) Cyril Raymond (Renault) 74
7) Janis Baumanis (Ford) 73
8) Guerlain Chicherit (Renault) 72
9) Niclas Grönholm (Hyundai) 71
10) Timo Scheider (Seat) 70
11) Rokas Baciuska (Skoda) 67
12) Liam Doran (Audi) 65

————

13) Tamas Karai (Audi) 61
14) Guillaume De Ridder (Renault) 59
15) Christopher Hoy (Ford) 55
16) Jani Paasonen (Ford) 55
17) Oliver Bennett (Mini) 52
18) Anton Marklund (Renault) 34
19) Herve Knapick (Citroen) 24

Sunnuntain aikataulu

09.45 – Lämmittely (Kaikki luokat)
10.25 – 3. alkuerät (RX2, Supercar)
11.25 – 4. alkuerät (Super1600, RX2, Supercar)
14.30 – Semifinaalit (Super1600, RX2)
15.20 – Finaali (Super1600)
16.00 – Semifinaalit (Supercar)
16.20 – Finaali (RX2)
16.35 – Finaali (Supercar)
16.50 – Palkintojenjako

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit