Kallio näytti jälleen tallikavereilleen ajamisen mallia – “Vauhti hyvällä tasolla, paras KTM-kuski”

23.9.2017 / 22:30

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä viikonloppuna Aragonin MotoGP-kilpailuun villillä kortilla osallistuva KTM:n testikuljettaja Mika Kallio oli huimassa vauhdissa lauantai-aamun vapaissa harjoituksissa. Suomalainen oli viidenneksi nopein ja raivasi näin tiensä suoraan aika-ajojen toiseen osioon, jossa hän saalisti kaatumisesta huolimatta itselleen ruudun 12. sunnuntain kilpailuun.

Mika Kallio vastasi todellisesta yllätyksestä lauantaina ajetuissa MotoGP-luokan kolmansissa vapaissa harjoituksissa. Suomalainen tykitti viidenneksi nopeimman ajan nostaen itsensä suoraan aika-ajojen toiseen osioon, jonne pääsee harjoitussession kymmenen nopeinta kuljettajaa. Aika-ajojen loppupuolella suomalainen kaatui viimeisessä mutkassa, eikä päässyt näin ollen antamaan lopullista rutistusta, mutta starttaa silti huomiseen kisaan neljännestä rivistä, ruudusta 12.

– Tulipahan testattua nahkapuvun kestävyys ja samalla tsekattua huomiseen kisaan, missä se viimeisen mutkan limiitti menee, varikkoboksiin kaatumisen jälkeen nauraen palannut Kallio huikkasi.

Suomalainen oli ylivoimaisesti nopein KTM-kuljettaja. Itävaltalaistiimin tehdaskuljettajat Espanjan Pol Espargaro ja britti Bradley Smith karsiutuivat harjoituksissa ja joutuivat aika-ajojen ensimmäiseen osioon, josta vain kaksi parasta pääsee aika-ajojen toiselle osuudelle. Espargaro ajoi lopulta ruutuun 14. ja Smith jäi toiseksi viimeiseksi. Britti lähtee huomiseen kisaan ruudusta 23.

KTM:n johto taputteli suomalaista selkään kaatumisen jälkeen todeten, että selkeät näytöt on jo annettu.

– Kokonaisuutena voi olla tyytyväinen tähän päivään. Pääsi näkemään, että vauhti on hyvällä tasolla ja olin paras KTM-kuski, Kallio iloitsee.

Paalupaikalta huomiseen MotoGP-luokan osakilpailuun starttaa Yamahan Maveric Vinales ja toisesta ruudusta Ducatin Jorge Lorenzo. Vasta kolme viikkoa sitten jalkaleikkauksen läpikäynyt ja nyt kisa-areenoille palannut Yamahan Valentino Rossi selvitti tiensä kuin ihmeen kaupalla kolmanteen ruutuun.

Moto3-luokassa tällä kaudella debytoiva Patrik Pulkkinen lähtee kisaan ruudusta 32.

Teksti: Moottoriurheilu.tv:n tiedote
Kuva: Gold & Loose


Facebook kommentit