Kallio päätti SM-kautensa tyylikkäästi – “Toivottavasti hyvä putki saa jatkoa Ranskassakin”

26.8.2018 / 06:45
Jesse Kallio ajoi Kouvolassa Autokrossi-luokan kolmanneksi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu Autokrossi-luokan osalta ajettiin lauantaina Tykkimäen moottoriradalla Kouvolassa. Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Jesse Kalliolla oli jälleen kerran nousujohteinen kilpailupäivä, joka päättyi kolmannen sijan myötä uran toiseen palkintosijoitukseen SM-sarjassa.

Jesse Kallion, 19, neljän viimeisen SM-osakilpailun sijoitukset, seitsemäs, seitsemäs, viides ja kolmas, kertovat hyvin siitä nousujohteisuudesta, mitä Kallio tänä kesänä SM-sarjassa otteillaan on Autokrossi-luokassa esittänyt. Jo edellisen Jalasjärvellä ajetun osakilpailun jälkeen Kallio oli luottavainen sen suhteen, että Kouvolassa eväitä olisi kaiken onnistuessa aina palkintosijoitukseen asti. Ja siinä Kallio myös onnistui ajamalla kolmanneksi.

– Nousujohteinen päivä, voi kyllä tosiaan jälleen kerran sanoa. Ensimmäisessä alkuerässä oli olosuhteiden osalta epäonnea. Onneksi se lähti sitten kääntymään siitä, loppupäivän ajan olosuhteet olivat tasapuoliset kaikille ja sain ajettua kahteen viimeiseen alkuerään hyvät sijoitukset, Kallio kertasi kilpailupäiväänsä.

Ensimmäisissä alkuerissä todellakin olosuhteet ottivat roolia, kun ensimmäisissä lähdöissä ajaneet kuljettajat pääsivät ajamaan kovia aikoja kuivalla radalla, kun taas Kallio oli yksi niistä epäonnen sotureista, joiden kohdalle sade osui kastelemaan radan ja sijoitus oli lopulta vasta 14. Toisissa alkuerissä Kallion sijoitus oli seitsemäs ja kolmannet alkuerät toivat kuudenneksi nopeimman ajan. Kokonaistuloksissa sijoitus oli yhdeksäs, mikä tiesi toisen rivin lähtöpaikkaa viimeiseen semifinaalilähtöön.

Semifinaalilähtöjä Autokrossi-luokassa ajetaan kolme ja jokaisesta niistä finaaliin etenee kaksi parasta kuljettajaa. Kallio sijoittui omassa semifinaalilähdössään toiseksi ja se tiesi toista peräkkäistä finaalipaikkaa SM-sarjassa. Kalliolle tuomittiin semifinaalissa peräänajosta varoitus, tosin kellokoskelainen ei vielä finaalin jälkeenkään ollut tietoinen siitä, mistä tuo varoitus oli tullut.

– En kyllä tiedä yhtään mistä tilanteesta se minulle tuli. Semifinaalin startin jälkeen Lantan kurvissa minun auton perään tuli osumaa, mutta en menettänyt siinä kuitenkaan mitään.

 

Jesse Kallio sijoittui Autokrossi-luokan SM-pisteissä seitsemänneksi (Kuva: Jari Hotti).

 

“Puhdas hyvä suoritus semifinaalissa ja finaalissa”

Varoitus semifinaalissa tiesi automaattisesti sitä, että jos finaalissa olisi tullut toinen varoitus, olisi Kallion osalta tuloksena ollut hylkäys.

– Tottakai se (varoitus) täytyy pitää mielessä, että ei vaan tule tehtyä toista virhettä, muuten se musta lippu heilahtaa kyllä heti. Mutta tottakai taistellaan täysillä sijoituksista.

Semifinaali ja finaali noudattivat Kallion osalta samaa käsikirjoitusta. Virheetön ajo yhdistettynä nopeisiin kierrosaikoihin ja onnistuneeseen lisälenkkitaktiikkaan palkittiin kolmannella sijalla. Kalliolle palkintosijoitus SM-sarjassa oli uran toinen, kun Kaanaasta kaksi vuotta sitten tuli myös kolmas sija.

– Ei tullut mitään isompia virheitä ja puhdas hyvä suoritus niin semifinaalissa, kuin finaalissakin. Todella tyytyväinen olen tähän ja sieltä se palkintosijoitus tuli, mitä ennakkoon tuli sanottuakin, että siihen on täällä mahdollisuus.

Kallion ohittaessa ruutulipun finaalissa tunnelmat mustan Opelin kabiinissa olivat tottakai korkealla.

– Olihan siinä fiilis melkein kuin olisi voittanut kilpailun. Hyvillä mielin sai päättää SM-kauden ja vähän sama kuin vuosi sitten Kouvolassa, kun silloinkin saatiin hieno päätös, viime vuonna Kouvolassa RX Academyn mestaruuden varmistanut Kallio hehkutti.

Kallion kolmen peräkkäisen kilpailuviikonlopun putki jatkuu viikon päästä Ranskassa, kun EM-sarjan Super1600-luokka palaa pitkältä kesätauolta Loheacin radalla ajettavalla kilpailulla. Kallio lähtee Ranskaan jo maanantaina ja tiistaina on luvassa testiajot ennen viikonloppuna ajettavaa kilpailua. Viikko sitten Kallio saavutti jokamiehenluokan SM-liigafinaalissa pronssia, nyt tuli Kouvolasta Autokrossi-luokan kolmas sija, joten Ranskaa silmällä pitäen loppuun kysymys: ei kahta ilman kolmatta?

– Toivottavasti tämä hyvä putki saa jatkoa Ranskassakin. On ainakin hyvä fiilis lähteä sinne, kun on samppanjan maku suussa, Kallio hymyili.

Teksti: Jari Hotti, Kouvola – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit