Kallio Racingille historiallinen MM-pronssi – “Kiitokset koko tiimille kovasta ja hyvästä duunista”

6.11.2017 / 12:54
Niki Tuuli sijoittui seitsemänneksi ja Tuulin tiimi Kallio Racing MM-pronssille (Kuva: Ratchata Tanwira).

[ A- ] / [ A+ ]

Ratamoottoripyöräilyn World Supersport -luokan MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Qatarissa. Kallio Racing sai kauden viimeiseen osakilpailuun painajaismaisen alun, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Suomalaistiimi pääsi kotimatkalle historialliset MM-pronssimitalit hallussaan.

Aamun lämmittelysessiossa Kallio Racingin suomalaiskuljettaja Niki Tuuli kaatui jo aivan session alkuhetkillä. Tuuli käveli paikalta pois muutaman mustelman kera, mutta pyörä sai niin pahoja kolhuja, että sitä korjattiin vielä lähtöruudukossakin. Etelä-Afrikkalaisen Sheridan Moraisin lämmittelysessio jäi kierroksen mittaiseksi kytkinvian vuoksi. Itse kisaan siis lähdettiin varsin heikoista lähtökohdista.

Mutta kuten kuvaan kuuluu, periksi ei anneta. Tiimi teki taikojaan ja molempien kuljettajien lähtiessä lähtöruudukosta lämmittelykierrokselle, molempien pyörät olivat kuin olivatkin kisaiskussa. Itse kilpailusta tuli todella jännittävä ja Kallio Racingin molemmat kuljettajat ajoivat aivan kisan viimeisille kierroksille kärkijoukossa.

Lopulta muutama kierros ennen ruutulippua kärkijoukko otti kaulaa muihin ja jakoi todella tiukassa loppukahinoissa lopulta MM-mitalit keskenään. Tuuli oli ruutulipulla kuudes ja Morais seitsemäs, joka siis tarkoitti MM-loppupisteissä sitä, että Morais jäi harmittavasti juuri mitalikolmikon ulkopuolelle neljänneksi ja Tuuli oli seitsemäs.

Kallio Racing pokkasi kokonaissuorituksestaan World Supersport –luokan tiimien MM-taiston kolmannen sijan, joten ihan tyhjin käsin ei kotiin tarvinnut palata.

– Eilisen päivän perusteella näytti, että me olisimme kilpailukykyisiä myös tänään. Ihan näin asia ei kuitenkaan ollut, warm upissa oli teknistä ongelmaa ja Nikin kaatumisen johdosta pyörän kanssa tuli kova kiire. Mahdollisuudet nappisuoritukseen kisassa, kuten olisi pitänyt tänään olla, taisivat mennä siinä aamun hässäköinissä. Kisavauhti ei kummallakaan riittänyt tänään kärjelle, harmillista sinänsä. Kiitokset koko tiimille kovasta ja hyvästä duunista koko kauden, Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio kommentoi kilpailun jälkeen.

– Tietysti harmittaa, että aamulla tuli tehtyä virhe, kaaduin ja pyörä meni rikki. Tosi tyytyväinen olen siihen, että tiimi teki valtavasti töitä ja sai pyörän kuntoon ja mukaan kisaan. Kisassa pienten ongelmien kautta päästiin maalin ja voin kyllä sanoa, että vaikka annoin aivan kaikkeni, niin kärjen vauhtiin ei tänään ollut asiaa. Omien virheitten kautta sitä aina kärsii vähän, niinhän sitä sanotaan. Tämä kausi on ollut loistava opettaja, nyt tiedän monta asiaa mitä ensi kaudella pitää tehdä enemmän ja paremmin. Ensi kaudella olen valmis taistelemaan mestaruudesta, kun tehdään asiat oikein ja siihen aivan varmasti pystytään, Tuuli vakuuttaa.

Teksti: Kallio Racingin tiedote


Facebook kommentit