Kallio taistelee Itävallassa ensi vuoden ajotehtävistä – “Tottakai kaikki on pelissä”

12.8.2017 / 10:28
Mika Kallio hakee hyvää tulosta viikonloppuna Itävallan kilpailusta (Kuva: Heidi Koivunen).

[ A- ] / [ A+ ]

KTM:n MotoGP-testikuljettaja Mika Kallio palaa luottavaisin mielin kesätauolta. Kallio kilpailee viikonloppuna Itävallassa, MotoGP-luokan MM-osakilpailussa.

Saksan osakilpailussa heinäkuussa villillä kortilla ajanut Mika Kallio, 34, tietää pyörän parantuneen edellisestä kerrasta ja uskoo tulostason kohentuvan tänä viikonloppuna ajettavassa Itävallan MotoGP-luokan MM-osakilpailussa.

– Ajoimme Saksan kilpailun jälkeen hyvän testin Espanjan Aragonissa ja saimme kehitettyä pyörää juuri oikeaan suuntaan. Itse asiassa moni asia on muuttunut, sillä siinä on kokonaan uusi moottori, runko, sekä etu- ja takapää. Suorituskykyä on mukavasti lisää, Kallio sanoo.

Itävallan Spielbergissä ajettava osakilpailu on KTM:n kotikilpailu, mutta myös tärkeä näytön paikka Kalliolle. Rata on nopea ja sopii itävaltalaistehtaan pyörälle erinomaisesti. Jopa viisi hevosvoimaa tehokkaampi moottori valaa uskoa suomalaiskuljettajaan.

– Totta kai tavoite on sama kuin ennenkin eli haluan ehdottomasti olla nopein KTM-kuljettaja ja voittaa sarjassa vakituisesti ajavat tallikaverit. Pyörä on paljon parempi kuin aikaisemmin joten uskon, että koko tiimi ajaa hyvistä sijoituksista. Saksassa vauhti oli jo kohdallaan, mutta nyt pyörä on parempi ja jos meillä on hiukan onnea vielä matkassa, saatamme olla todella hyvillä sijoituksilla, kauden toiseen kilpailuunsa valmistautuva Kallio toteaa.

KTM:llä on ollut työteliäs vuosi MotoGP-projektin parissa, eivätkä tulokset ole alkukaudesta olleet aina kovinkaan mairittelevia. Kotikilpailu on tehtaalle todella tärkeä ja kehitystyö enteilee hyvää, eli parannukset syntyivät juuri kreivin aikaan. Mikäli tulokset parantuvat, se helpottaa myös suomalaisen neuvotteluasemia.

– Tottakai kaikki on pelissä ja ajetaan niin hyville sijoituksille kuin ikinä pystytään, sillä se parantaa tietenkin mahdollisuuksiani ensi vuotta ajatellen. Olen tiennyt, että nämä kaksi kilpailua on minun kalenterissani ja nyt on sen toisen vuoro. Kaikki peliin ja näytetään, että vauhtia piisaa ja sen myötä voin saavuttaa vakituisen ajopaikan tulevaisuudessa, Kallio päättää.

Perjantaina ajetuissa ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa Kallio oli 17. nopein jättäen tallikavereista Bradley Smithin taakseen. Kolmas KTM:n kuljettaja, Pol Espergaro, oli sijalla 11. Espergaro oli 0,4 sekuntia Kalliota nopeampi. Toisessa harjoitussessiossa KTM-kuljettajien tilanne oli täysin sama, Espergaro oli trion nopein 0,4 sekunnin erolla ennen Kalliota, mutta nyt suomalaisen sijoitus oli 19.

Lauantaina ohjelmassa on aika-ajot ja kilpailu ajetaan sunnuntaina.

Teksti: Kallio Racingin tiedote / Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva: Heidi Koivunen


Facebook kommentit