Kallio tyytyväinen suoritukseensa paluukisansa aika-ajoissa – “Olemme saaneet kisatiimiäkin kovempaan vauhtiin”

1.7.2017 / 22:44
Mika Kallio kilpailee viikonloppuna MotoGP-luokassa Saksan Sachenringilla (Kuva: Heidi Koivunen).

[ A- ] / [ A+ ]

Mika Kallio avaa MotoGP-kautensa tänä viikonloppuna Sachenringilla, Saksassa. Lauantaina ohjelmassa olivat vapaiden harjoitusten lisäksi aika-ajot.

Saksan Sachenringin rata oli juuri niin haastava kuin ennakkoon odotettiin, sillä uusi asfaltti ja jatkuvasti muuttuva sää hankaloittivat aika-ajoa. Tiimit kamppailivat rengasvalintojen kanssa ja samassa tilanteessa oli myös Mika Kallio, joka ajoi kuivalla kelillä erinomaisen suorituksen ollen MotoGP-luokan neljänsien harjoitusten 11. nopein. Aika-ajossa Kallio ajoi viimeisellä vedolla parhaimman ajan, joka toi lähtöruudun 17.

– Olimme jo kuivalla kelillä varsin hyvässä vauhdissa ja märällä olemme vielä parempia. Hiukan harmittaa, että (Hector) Barbera hidasteli edessäni tuolla viimeisellä nopealla, sillä siinä meni hiukan aikaa. Sen näkee sektoriajoistakin, Kallio kommentoi Kallio Racingin tiedotteessa.

Nappiin onnistuneella kierroksella Kallio olisi voinut peitota tiimikaverinsa, mikä tietenkin hiukan harmittaa. Koko viikonlopun tavoitteena on ollut olla heidän edellään, eikä se nyt onnistunut.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen viikonlopun antiin tähän mennessä, sillä olemme varmasti saaneet hiukan puskettua tuota kisatiimiäkin kovempaan vauhtiin, mutta olisihan se ollut kiva olla heidän edellään.

KTM-kuljettajista Bradley Smith oli aika-ajon 15. ja Pol Espargaro seitsemäs.

Kallio ja hänen edustamansa KTM:n testitiimi ajavat tämän kauden ensimmäistä kilpailua ja moni asia hakee vielä paikkaansa. Tulokset ovat kuitenkin tavoitteiden mukaisia ja toimintaa menee eteenpäin koko ajan.

– Meidän pitää ajatella hiukan pidemmälle eteenpäin asioita ja varmistaa esimerkiksi rengasvalinnat hiukan aikaisemmin kuin kisatiimi tekee, mutta kaiken kaikkiaan asiat ovat menneet mukavasti ja olen tyytyväinen siihen, että vauhti on kunnossa ja ajaminen sujuu, Kallio kertoo.

Huomiseen kilpailuun Kallio lähtee levollisin mielin. Sääolosuhteista ei ole varmuutta, mutta tieto siitä, että vauhtia on sekä kuivalla, että märällä, piristää suomalaisen mieltä. Sadekelillä tulos saattaisi olla parempi, mutta riskit ovat myös huomattavasti suuremmat.

– Tiedämme aika tarkkaan mihin meidän vauhti riittää, joten jos saamme muutaman pisteen, se on hyvä. Sadekelillä homma tietenkin muuttuu ja mahdollisuutemme paranevat. Silloin virheiden mahdollisuus kasvaa, mutta kuten nyt näimme, vauhti on paljon kilpailukykyisempää. Kyllä minä sen sadekelin puolelle kallistun, jos kelin saisin valita.

Kallio on jo aiemmin ilmoittanut tavoitteekseen tiimikaverien peittoamisen, eikä tilanne ole siitä muuttunut mihinkään.

– Totta kai tuloslistalla pitäisi heidän eteensä asettua. Se on ihan selvä homma, Kallio naurahtaa.

MotoGP-kilpailu ajetaan sunnuntaina Suomen aikaa kello 15.00 alkaen.

Lue myös! Mika Kallio avaa kautensa viikonloppuna Sachenringilla – ”Oman tiimin kuljettajista pitäisi olla nopein” (29.6.2017)

Teksti: Kallio Racingin tiedote


Facebook kommentit