Kalliokoskelle täydet SM-pisteet karsintaeristä, semifinaalista pettymys – “Ihan kilpailutilanne se oli”

18.6.2017 / 10:00
Jere Kalliokosken taival Honkajoella päättyi semifinaaliin (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan SuperCar-luokan hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski ei ole tällä kaudella vielä kahdessa osakilpailussa noussut palkintosijoille, mutta hyvä menestys etenkin karsintalähdöistä nostaa AL-Härmää edustavan Kalliokosken SM-pisteissä toiseksi. Honkajoella lauantaina finaalihaaveet kariutuivat kolariin semifinaalissa.

Jere Kalliokoski lähti ensimmäiseen semifinaalilähtöön paalupaikalta viereltään Hyvinkäällä edellisessä osakilpailussa voittoa juhlinut Atro Määttä. Kalliokoski sai hyvän startin, ryntäsi kärkeen, mutta haaveet finaalipaikasta romuttuivat ensimmäisessä mutkassa. Määttä yritti ohitusta ulkokautta, kaksikon autot osuivat toisiinsa ja sen seurauksena molemmat pyörähtivät.

– Kaikki kävi äkkiä, kun osuma tuli. Ihan kilpailutilanne se oli. Kyllähän se närästi, mutta juttelin Määtän kanssa tilanteesta ja kaikki on kunnossa, Kalliokoski kommentoi kilpailun jälkeen.

Kalliokoski nousi semifinaalissa lopulta neljänneksi ja Määttä oli viides. Näin molempien taival Honkajoella päättyi semifinaalivaiheeseen. Kaksikko on kuitenkin SM-pisteissä kahden osakilpailun jälkeen kärjessä, Määttä johtaa ja Kalliokoski on toisena. Honkajoelta Kalliokoski nappasi karsintaeristä täydet SM-pisteet kirjauttamalla kolmesta vaiheesta sijoitusrivin 1-1-2.

Seuraavaksi Kalliokoski kilpailee rallicrossin EM-sarjan osakilpailussa Höljesissa, Ruotsissa heinäkuun alussa. SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kaanaan radalla 8. heinäkuuta.

SuperCar luokan tulokset

1) Ari Perkiömäki 3.26,446
2) Toni Lukander 3.30,301
3) Kari Irri 3.41,405
4) Jukka Lautamäki 3.55,275
5) Pekka Keski-Korsu keskeytys
6) Ari-Pekka Niemi hylkäys

SM-pisteet 2/5 osakilpailua

1) Atro Määttä 45
2) Jere Kalliokoski 41
3) Ari Perkiömäki 40
4) Jukka Lautamäki 40
5) Toni Lukander 40

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit