Kalliokoskelle uran paras EM-sijoitus – “Tiimin toimesta luodut paineet hallittiin”

10.9.2018 / 07:35
Jere Kalliokoski ajoi Ranskassa viidenneksi (Kuva: G-Fors).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan kausi 2018 on kääntynyt loppusuoralle. Toiseksi viimeinen osakilpailu Ranskan Loheac’ssa toi Supercar-luokassa kilpailevalle Jere Kalliokoskelle himoitun finaalipaikan.

Jere Kalliokosken kausi EM-sarjassa alkoi keväällä Espanjan Barcelonasta ja sen jälkeen on ajettu Belgiassa, sekä Ruotsissa. Kilpailusta toiseen jatkunut epäonni jäi nyt unholaan ja täksi kaudeksi perustetun ranskalaisen G-Fors-tiimin Renault toimi lähdöstä maaliin. Monissa harmeissa uitettu alahärmäläinen oli viidennestä sijasta helpottunut.

– Nyt auto toimi kuten pitääkin ja kisan edetessä saatiin säädettyä sitä vieläkin paremmaksi. Kyllä maistui, Kalliokoski kommentoi finaalin jälkeen.

Positiivinen vyöry lähti liikkeelle kotikulmilta. Kalliokoski ajoi Jalasjärven SM-rallicrossissa Mersulla SRC-luokassa, sekä Kouvolan Rallycross Festivaaleilla Suomen mestaruuden pari vuotta sitten tuoneella Skodallaan.

– Suomen kisoista saatiin tiimin kanssa hyvää fiilistä ja itseluottamusta nostettua, oli kunnon pohjalainen taisteluhenki päällä. Sitä oli helppo pitää liekeissä Ranskassa, katsomot pullistelivat porukkaa ja tunnelma oli jo kisan alla mahtava, Kalliokoski kehuu.

Kouvolasta haettu vauhti oli päällä Ranskassa heti alkuerissä. Kalliokoski latasi kauden parhaat sijoitukset ottaen kaksi lähtövoittoa ja kun alkuerät oli paketoitu, sijoitus oli kokonaistuloksissa komeasti neljäs. Semifinaaliin Kalliokoski starttasi eturivin kakkosruudusta, eikä ollut horjutettavissa. Uran ensimmäinen finaalipaikka oli taskussa. Finaalin lähtöpaikka oli toisesta rivistä, ulommaiselta radalta.

– Ensimmäisessä mutkassa oli aika ahdasta, siinä tuli annettua ja saatua osumia. Putosin kolinoissa neljänneksi. Sitten edellä olevan kaverin autoon tuli jotain häikkää, vauhti hiipui ja jouduin väistämään sitä, samassa hötäkässä takaa tuli Thomas Bryntesson, joka meni ohi. Sen verran tässä vaiheessa oli tullut eroa kärkeen, etten sinne enää ehtinyt, joten viides sija oli tuliaisena.

– Tiimin toimesta luodut pienet kotikisan paineet hallittiin, tämä oli koko G-Forsille hyvä viikonloppu, vaikka tallikaveri ei finaaliin päässytkään. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden viimeistä kilpailua, koitetaan vielä parantaa Latviassa, Kalliokoski päätti.

Latvian osakilpailu Riiassa ajetaan tulevana viikonloppuna.

Teksti: Jere Kalliokosken tiedote


Facebook kommentit