Kalliokosken mestaruustaistelu RallyX Nordicissa jatkuu – “Yksi parhaista radoista”

19.7.2019 / 17:09
Jere Kalliokoski kilpailee tänä viikonloppuna Latviassa (Kuva: Jakub Nitka).

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Kalliokosken rallicross-kausi jatkuu RallyX Nordic -sarjan neljännessä osakilpailussa Latvian Bikerniekissä tänä viikonloppuna.

Jere Kalliokoski on ajanut rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjassa tänä vuonna kaksi kertaa kolmanneksi. Palkintosijoitukset tulivat kauden avauskilpailussa Höljesissä ja kesäkuun alussa ajetussa Tanskan kilpailussa. Supercar-luokan johdossa on Ruotsin Oliver Eriksson, kun taas Kalliokoski on kuuden pisteen päässä toisena.

Tanskan kilpailun jälkeen AL-Härmää edustava Kalliokoski ajoi rallicrossin SM-sarjan Joensuun osakilpailussa toiseksi ja jatkaa SM-sarjassa Supercar-luokan johdossa. Kesän tähän saakka kovin saavutus oli MM-debyytti Ruotsin Höljesissä, mistä tuliaisena oli tavoitteeksi asetettu semifinaalipaikka ja samalla myös uran ensimmäiset MM-pisteet. Niiden lisäämiseen on vielä toinen mahdollisuus, Kalliokoski kun ajaa Stard-tallissa myös Etelä-Afrikan osakilpailun loppuvuodesta.

Ennen RallyX Nordicin Latvian osakilpailua Kalliokoski kävi tiimeineen viimeistelemässä säädöt kohdalleen Kouvolassa.

– Oma auto on hyvin samanlainen kuin Stard-tallin auto millä ajoin Höljesin, joten on ollut helppoa siirtyä autosta toiseen. Saatiin taas viilattua tuota omaa kisapeliä vähän nopeammaksi. Testi oli hyvää harjoitusta myös Kouvolan osakilpailuun, Kalliokoski sanoo.

Latvian osakilpailu ajetaan Bikerniekin radalla Latvian Riiassa. Kilpailu on kaksipäiväinen, lauantaina käynnistyvä kilpailuviikonloppu huipentuu sunnuntaina iltapäivällä noin kello 16.00 käynnistyviin finaaleihin.

– Tykkään Bikerniekin radasta, se on yksi parhaista millä olen ajanut, joten eiköhän lähdetä voittoa hakemaan, Kalliokoski päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit