Kalliokosken tavoite täyttyi MM-debyytissä – “Ihan hyvä fiilis jäi viikonlopusta”

9.7.2019 / 20:21
Jere Kalliokoski kilpailee tänä vuonna kahdessa MM-osakilpailussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Kalliokosken debyytti rallicrossin MM-sarjassa sai unelma-alun, hän otti voiton ensimmäisestä ajamastaan lähdöstä. Stard-tallin Ford Fiestalla ajanut alahärmäläinen asetti tavoitteekseen semifinaalipaikan ja se täyttyi, tuloksena Ruotsin Höljesissä oli 12. sija.

The Magic Weekend nimellä tunnettu Ruotsin Höljesin MM-osakilpailu kerää vuodesta toiseen maailman koko “rallicross-kerman” taistelemaan kymmenien tuhansien hullaantuneiden fanien edessä. Perinteinen rallicross-rata on myös kuljettajien suosiossa, tänä vuonna mukana oli MM- ja EM-sarjat yhteenlaskettuna 49 Supercar-luokan autoa. Jokainen kuljettaja haluaa kokea legendaarisen viikonlopun.

Elämänsä ensimmäisessä MM-startissa Jere Kalliokosken, 21, vierelle asettui kova nippu kuljettajia. Saksalainen DTM-mestari Timo Scheider, Kalliokosken viimevuotisen tallin omistaja Guerlain Chicherit, RX2-sarjan voittanut Guillaume De Ridder ja tunnetun rallicross–suvun poika Kevin Eriksson.

Kalliokoski kertoi Höljesiin lähtiessä, että anteeksi ei pyydellä. Pohjalainen oli sanojensa mittainen ja läksytti muita raivokkaassa lähtökiihdytyksessä, missä koko viiden auton nippu otti kontaktia. Kalliokoski leikkasi ensimmäiseen kaarteeseen ykkösenä ja piti Scheiderin ja Erikssonin rajusta painostuksesta huolimatta paikkansa ruutulipulle asti.

– Kyllä, olen erittäin iloinen. Tosi hyvä lähtö ja johdin koko erän ajan, Kalliokoski vastasi MM-sarjan toimittajan Neil Colen kysymykseen “unelma-alusta”.

Sade kasteli radan ja se oli vielä toisen alkuerän alkaessa kostea. Vaikka startti oli jälleen hyvä ja Kalliokoski meni johtoon, ei erä sujunut loppuun saakka kuten ensimmäinen. Tuloksena oli 17. sija kokonaistilanteessa kahden ajetun alkuerän jälkeen.

– Kaikki meni päin honkia, kun oli tullut vettä ja rata oli vähän märkä, Kalliokoski harmitteli.

Sunnuntaina tunnelma oli kostea. Lauantaina alkaneet sadekuurot olivat jatkuneet yön yli ja Höljesissä oli viileää. Sade oli kuitenkin tauonnut, mutta rata oli edelleen liukas. Kalliokosken startti kolmannessa alkuerälähdössä ei onnistunut ja hän ajoi heti lisälenkille samalla, kun väisteli edessä pyörähdellyttä Liam Dorania. Tuloksena neljäs sija.

Ennen viimeistä alkuerää Kalliokoski oli pisteissä jaetulla 13.sijalla. Tavoitteeksi asetettuun semifinaalipaikkaan eroa oli vain yksi piste. Ratkaisevan erän startti meni penkin alle, joten Kalliokoski ryntäsi suoraan lisälenkille. Maaliin hän tuli viidentenä, mutta nousi kovavauhtisen erän ansiosta kokonaistilanteessa sijalle 12. viiden pisteen turvin. Semifinaalissa Kalliokoski jäi viidenneksi, joten The Magic Weekend oli paketissa.

– Lähtökohta oli tietysti vähän hankala, kun olin takarivissä. Sain ihan hyvän startin ja nousin sieltä neljänneksi, mutta sitten toisen kierroksen alussa hypyn jälkeen hajosi kuskin puolen eturengas. Sen jälkeen ajaminen oli vaikeaa ja loput viisi kierrosta oli vain selviytymistä maaliin, Kalliokoski kertasi semifinaalilähtöään.

– Ihan hyvä fiilis jäi koko viikonlopusta. Olisihan se voinut paremminkin mennä, kuivalla ajaminen sujui paremmin kuin märällä. Mutta kyllä pitää olla tyytyväinen semifinaalipaikkaan. Kiitoksia koko meidän porukalle, Stard-tallille ja kaikille tukijoilleni. MM-debyytti on nyt tehty, Etelä-Afrikassa jatketaan, AL-Härmää edustava Kalliokoski päätti.

Kalliokoski ajaa tällä kaudella kaksi MM-osakilpailua, joista seuraavaksi on vuorossa marraskuussa ajettava Etelä-Afrikan kilpaili. Seuraavaksi Kalliokoski ajaa kuitenkin rallicrossin pohjoismaista mestaruussarjaa, kun RallyX Nordicin kauden neljäs osakilpailu ajetaan Bikerniekin radalla Latviassa. Kalliokoski on sarjassa toisena, kahdeksan pisteen päässä ykköspaikasta. SM-sarjassa johtopaikka on härmäläisen hallussa kuuden pisteen turvin.

Lue myös! Jere Kalliokoskelta komea sisääntulo MM-sarjaan – “Todellinen unelmadebyytti” (6.7.2019)

Teksti: Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit