Kalliokoski häikäisi kolmannessa alkuerässä – Dahlqvist pisteykkösenä semifinaaleihin

2.7.2020 / 15:53
Raoul Dahlqvist (200) oli Höljesissä Crosskart Junioreiden alkuerien ykkönen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaiskuljettajat starttaavat hyvistä asetelmista semifinaaleihin Crosskart Junior -luokassa Ruotsin Höljesissä.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailussa Ruotsin Höljesissä tänään torstaina ajetaan myös Crosskart ja Crosskart Junior -luokkien kilpailut. Junioreissa on mukana kaksi suomalaiskuljettajaa, Raoul Dahlqvist, sekä Elias Kalliokoski. Dahlqvist oli nopein kuljettaja kahdessa ensimmäisessä alkuerävaiheessa ja kun kolmas alkuerä toi neljänneksi nopeimman ajan, lähtee Dahlqvist semifinaaleihin alkuerien pisteykkösenä.

Kalliokoski kirjautti ensimmäisestä alkuerävaiheesta kahdeksanneksi ja toisesta alkuerävaiheesta seitsemänneksi nopeimman ajan. Parempaankin olisi ollut edellytyksiä, sillä Kalliokoski kärsi jarrumurheista. Kun jarrut sitten kolmannessa alkuerävaiheessa toimivat, täräytti Kalliokoski koko porukan nopeimman ajan, eikä millään pienellä erolla, vaan hurjalla 3,211 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Frida Enholmiin nähden!

Dahlqvist oli siis alkuerien pisteykkönen ja Kalliokoskelle kolmannen alkuerävaiheen ykkössija tiesi komeaa nousua kokonaispisteissä toiseksi. Suomalaiset nappasivat näin ollen kaksoisvoiton alkueristä. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset ajavat eri semifinaalilähdöissä ja molemmat starttaavat finaalipaikan metsästykseen paalupaikalta.

Crosskart Junior -luokan semifinaalit käynnistyvät Suomen aikaa kello 17.10 ja finaali kello 18.20.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit