Kalliokoski jatkamassa EM-sarjassa myös ensi kaudella – “Vauhdin suhteen päästiin tavoitteeseen”

21.9.2017 / 19:34
Hylkäyksestä huolimatta Jere Kalliokoski pääsi lähelle semifinaaleja Latviassa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Kalliokosken debyyttikausi rallicrossin EM-sarjassa päättyi viime sunnuntaina Latvian Riiassa pettymykseen, kun uran ensimmäinen finaalipaikka jäi koko viikonlopun ajan jatkuneesta hyvästä vauhdista huolimatta saavuttamatta. Tallin lauantainen rengassekoilu oli liikaa kiinniajettavaksi sunnuntain viimeisissä alkuerissä.

Jere Kalliokoski, 20, ajoi viime lauantaina ensimmäisissä ja toisissa alkuerissä neljänneksi nopeimmat ajat. Asetelmat sunnuntaille uran ensimmäisen EM-sarjan finaalipaikan tavoitteluun olivat siis hyvät ja UrheiluUutiset.comin haastattelussa Kalliokoski ehti vielä ensimmäisen kisapäivän päätteeksi hehkuttaa fiiliksiään.

– Ei ollut mitään ongelmia. Kerrankin näin päin, ettei ota päähän, kun lähdetään seuraavaan päivään, Kalliokoski totesi.

Vain hetki tämän jälkeen tuli tieto, että Albatec Racing olisi laittanut Kalliokosken autoon toiseen alkuerään viimevuotiset sadekelin renkaat ja se on säännöissä kielletty. Tuomariston päätös oli tyly, mutta odotettu: Kalliokosken suoritus toisessa alkuerässä hylättiin ja näin ollen komea neljäs sija vaihtui kahden alkuerän jälkeen kokonaistilanteessa 24. sijaan.

– Vähän sellainen epätodellinen tilannehan se oli. Mutta eihän sille mitään voinut, Kalliokoski kommentoi sunnuntaina edellisen päivän fiiliksiään sen jälkeen, kun tieto hylkäyksestä oli saavuttanut hänet.

Sunnuntain kolmansiin ja neljänsiin alkueriin Kalliokoski lähti vielä tosissaan tavoittelemaan paikkaa semifinaaleissa. Tuloksena oli kahdeksanneksi ja kymmenenneksi nopeimmat ajat, jotka nostivat sijoitusta yhdeksän pykälää ylöspäin, mutta ei riittävästi semifinaaleja ajatellen. Toisaalta ei se paikka 12 parhaan joukossa kauaskaan jäänyt, vain neljän pisteen päähän.

– Sunnuntain ensimmäisessä erässä oli ihan hyvä vauhti, mutta rata oli märkä ja se kuivui sen jälkeen koko ajan paremmaksi niille loppupään kuljettajille. Siinä hävittiin vähän. Toisessa erässä tuli kolarointia, se haittasi tietysti hieman. En tiedä kuka painoi takakulmasta vähän ja sitten auto lähti pyörähtämään. Löin vain kaasun pohjaan, niin se sitten pyörähti siitä hienosti takaisin, Kalliokoski kertasi toisen ajopäivän tapahtumia.

“Hän on kypsynyt kuljettajana kauden aikana”

Kuten aina autourheilussa, niin jossittelu tunnetusti on turhaa, mutta tässä kohtaa se on kuljettajan vinkkelistä katsottuna täysin oikeutettua. Kalliokoski teki radalla hyvää työtä koko viikonlopun ajan ja nyt kun aiemmista kisoista tutuiksi tulleet kaluston tekniikkamurheetkin oli saatu kitkettyä pois, niin sitten mahdollisuudet kariutuivat tallin rengassekoiluun. Ilman tuota episodia Kalliokosken sijoitus alkuerien jälkeen olisi ollut viides.

– Tottakai se harmittaa, olisi ollut kiva olla finaalissa tässä kilpailussa. Eiliseen sekoiluunhan se kaatui, pettynyt Kalliokoski harmitteli.

– Talli teki virheen, mikä johti Kalliokosken hylkäämiseen toisen alkuerän osalta ja se ilman muuta vei häneltä mahdollisuuden paikkaan semifinaaleissa. Se vauhti mikä hänellä oli tänä viikonloppuna, niin sillä olisi helposti tavoiteltu finaalipaikkaa. Positiivista on ollut huomata, että Jere on ilman mitään kokemusta tältä tasolta pystynyt lyhyen kauden aikana nousemaan kärkiviisikon vauhdin tasolle. Hän on kypsynyt kuljettajana kauden aikana ja saanut oppia tallilta, sekä tallikaveriltaan Tommylta (Rustad) ja se on tehnyt hänelle hyvää ensi kautta ajatellen, Albatec Racingin tallipäällikkö Andy Scott korostaa.

Kalliokoskelle uran ensimmäinen kausi rallicrossin EM-sarjassa toi viidestä osakilpailusta kaksi semifinaalipaikkaa, 25 EM-pistettä ja kuljettajien EM-sarjassa 13. sijan. UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Kalliokoski olisi jatkamassa rallicrossin EM-sarjassa myös ensi kaudella.

– Vauhdin suhteen päästiin tavoitteeseen. Pystyttiin nostamaan vauhtia koko kauden ajan ja nyt ollaan siellä viiden-kuuden parhaan joukossa tällä hetkellä vauhdillisesti, kun Barcelonassa kauden avauskisassa vauhti riitti sijoille 15:n ja 20:n väliin. Mielestäni oma ajaminen sujui ihan hyvin ja olen pystynyt kehittymään sillä osa-alueella kauden aikana, Kalliokoski paketoi EM-debyyttikautensa.

Siinä missä EM-sarja saatiin päätökseen Latviassa viime sunnuntaina, niin tulevana lauantaina Kalliokoski puolustaa vielä yhden kilpailun ajan SuperCar-luokan Suomen mestaruuttaan. Rallicrossin SM-sarja päättyy Tykkimäen radalla Kouvolassa ajettavaan osakilpailuun ja Kalliokoski lähtee päätöskisaan SM-pisteiden viidenneltä sijalta. Atro Määttä kärjessä on karannut jo 25 pisteen päähän, mutta sijoilla 2.-5. olevat Toni Lukander, Jukka Lautamäki, Ari Perkiömäki, sekä Kalliokoski mahtuvat kolmen pisteen sisään toisistaan. Tästä nelikosta mitä suuremmalla todennäköisyydellä kaksi kuittaa SM-mitalin ja kaksi jää ilman.

– Olisihan se mukava päättää kausi voittoon ja jonkun värinen mitali tietysti olisi kiva saada, Kalliokoski pohti tavoitteitaan kauden päätöskisaan.

Jere Kalliokosken kausi EM-sarjassa 2017

Espanja – 15. ja 2 EM-pistettä (15-14-17-19)
Norja – 11. ja 7 EM-pistettä (8-20-17-7)
Ruotsi – 10. ja 12 EM-pistettä (10-5-14-9)
Ranska – 15. ja 2 EM-pistettä (15-14-12-20)
Latvia – 15. ja 2 EM-pistettä (4-27-8-10)

25 EM-pistettä ja loppupisteissä 13. sija
Suluissa sijoitukset alkuerissä

Lue myös! Tiimin rengassähläys pilasi Jere Kalliokosken huikean päivän Bikerniekin radalla (17.9.2017)

Osallistu! Rallicross- ja ralliaiheinen kilpailu käynnissä Uu.comin Facebookissa!

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit