Kalliokoski kahdella autolla puolustamaan mestaruuttaan – “Piti aloittaa Mersulla”

24.4.2022 / 10:59
Jere Kalliokoski on rallicrossin Supercar-luokan hallitseva Suomen mestari (Kuva: Antti Lahtinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Supercar-luokan hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski nähdään mukana SM-sarjassa myös tulevana kesänä ja näillä näkymin kahdella eri autolla.

Jere Kalliokoski, 24, on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta voittamaan rallicrossin kuninkuusluokan, Supercar-luokan, Suomen mestaruuden jo kaksi kertaa, joista viimeisin tuli viime vuonna ylivoimaisen esityksen päätteeksi. Alahärmäläinen nähdään mukana SM-sarjassa myös tulevana kesänä ja tähtäimessä on, ei enempää eikä vähempää, kuin se kolmas kuninkuusluokan Suomen mestaruus.

– Tavoitteena on uusia mestaruus, mutta aivan varmasti kisa tiukkenee. Mitä tässä on huhuja kuullut, niin tosi kovia autoja ja nimiä on tulossa sarjaan. Se on hienoa, että SM-sarjaa arvostetaan ja saadaan kovaa kisaa aikaiseksi, Kalliokoski hehkuttaa tiedotteessaan.

Viime vuonna Kalliokoski ajoi mestariksi Ford Fiestalla, autolla, jolla hän starttaa myös tulevaan kauteen. Tosin auto vaihtunee kesken kauden Mercedes-Benziin, mikäli Kalliokoski Motorsport -tiimi saa uutuusauton kilpailukuntoon.

– Kausi piti aloittaa Mersulla, mutta voimansiirron saamisessa Ranskasta on ollut viivästyksiä, eikä uutta autoa saada viivalle ajoissa. Fiesta on luotettava peli. Jatketaan Mersulla sitten, kun saadaan se valmiiksi. Kaikki riippuu siitä milloin vaihdelaatikko tulee Suomeen, Kalliokoski taustoittaa.

Kalliokoski Motorsport -tiimi on tunnettu siitä, että kilpailuihin valmistautuminen tehdään aina äärimmäisen huolella, joten testikierroksia on luvassa myös tänäkin vuonna – ja molemmilla autoilla.

– Fiestalla ajetaan pari-kolme testipäivää. Mersua pitää testata huomattavasti enemmän, jotta se on valmis, kun päästään kisaan. Autoa on taas kehitetty, se purettiin osiin, käytiin läpi, korjailtiin ja muutettiin niitä asioita joita pitääkin. Näin saatiin varmuutta ja vähän lisää voimaa autoon. Kyllä se alkaa taas olemaan näyttelykunnossa ja varmasti entistäkin nopeampi, Kalliokoski kehuu.

Rallicrossin lisäksi Kalliokoski on voittanut autourheilussa Suomen mestaruuksia myös rata-autoilussa, jokamiehenluokassa, sekä jääradalla. Helmikuussa Kalliokoski vei nimiinsä jäärata-ajon Suomen mestaruuden Akaan Toijalassa ajetussa kahden osakilpailun SM-sarjassa. Mestaruus oli Kalliokoskelle nelivetoluokassa uran kolmas ja ensimmäinen Skodalla, olivathan aiemmat mestaruudet tulleet Mitsubishin ratissa.

Rallicrossin SM-sarja käynnistyy 9. heinäkuuta Jalasjärveltä, josta edetään Joensuun, Oulun ja Hyvinkään osakilpailujen kautta Honkajoella 17. syyskuuta ajettavaan kauden viidenteen ja samalla viimeiseen osakilpailuun.

Rallicrossin SM-sarja 2022

09.-09.07. Jalasjärvi
30.-31.07. Joensuu
20.-20.08. Oulu
03.-03.09. Hyvinkää
17.-17.09. Honkajoki

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit