Kalliokoski kruunasi hienon kautensa mestaruudella – “Paras palkinto loistavalle tiimille”

12.9.2016 / 07:19

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Kalliokosken hyvin sujunut rallicrossin SM-kausi huipentui viime lauantaina Kaanaassa, Tampereella ajetussa kauden viimeisessä osakilpailussa. Kalliokoski ajoi SuperCar-luokassa kolmanneksi, joka takasi Autoliitto Härmän kuljettajalle Suomen mestaruuden.

– Olihan heti lähdön jälkeen ajatukset sekaisin, että mestaruus tuli. Mutta alkoihan se tuntumaan tosi hienolta myöhemmin. Mestaruus oli paras palkinto meidän loistavalle tiimille, Kalliokoski totesi mestaruusjuhlien alkuvaiheessa.

Valmistelut Kaanaan osakilpailuun menivät normaalisti. Skoda Fabia kävi läpi huollon moottorin ja muiden paikkojen osalta. Perjantain vapaissa harjoituksissa ilmeni pientä käyntihäiriötä, jonka huolto hoiti kuntoon. Kilpailupäiväksi ennustettu vesisade ei onneksi toteutunut täysin. Pientä sadetta saatiin toisen alkuerän aikana, joka oli ratkaista liikaa Kalliokosken kohdalla.

Ensimmäisessä alkuerässä Kalliokoski oli kolmas. Toisen alkuerän lähtöä jouduttiin odottamaan ja pieni sade kasteli radan, eikä ajat muiden SuperCar-luokan aikoihin nähden olleet vertailukelpoisia.

– Liukasta oli ja osuinkin lisälenkillä paaliin. Auton takapäästä vääntyi tavaraa, mutta asia saatiin tauolla kuntoon, alkuerässä seitsemänneksi jäänyt Kalliokoski kertoi hermoja raastavasta odottelusta radalle. Itse kukin oli jo huolestunut, miten A-finaali paikan ja mahdollisen kolmen SM-lisäpisteen kanssa kävisi.

 

jere-kalliokoski-kaanaa-rallicrossin-sm-2016-002

 

“Onhan tämä aika mahtava fiilis”

Rata kuivui kolmanteen alkuerään ja Kalliokoski sai ajaa omaa ajoaan koko lähdön saavuttaen alkuerien nopeimman ajan ja kaivatut lisäpisteet. Lähtökohta A-finaaliin oli se, että mikäli Aki Karttunen voittaisi ja Kalliokoski olisi kolmas tai huonompi, niin Karttunen olisi mestari. Niclas Grönholm ei ajanut tällä kaudella SM-pisteistä, joten hänen sijoituksellaan ei ollut merkitystä Kalliokosken kohtaloon.

A-finaalissa ajettiin siistiä ajoa. Karttunen johti lähtöä joka metrillä. Grönholm ajoi toisena ja Kalliokoski heidän perässään kolmantena. Tässä tilanteessa tultiin maalilipulle asti ja näin Kalliokoski tuuletti mestarina.

– En yrittänyt finaalissa mitään erikoista, koska tilanne oli tiedossa. On meillä ammattitaitoinen huoltotiimi. Luotan autoon täysin, koska kaikki on tehty, mitä voidaan. Paikalla oli paljon kavereita ja yhteistyökumppaneita. Onhan tämä aika mahtava fiilis. Paljon on ihmisiä ollut tekemässä asioita, että olen saanut ajaa tälläisellä autolla. Kiitos kaikille, mestari totesi tyytyväisenä juhlahumussa.

Kaksi viikkoa aiemmin Kalliokoski oli voittamassa jokamiesluokan joukkueiden Suomen mestaruutta, joten alahärmäläinen nappasi tänä kesänä kaksi SM-titteliä.

Lue myös!

18-vuotiaasta Kalliokoskesta Super Car-kauden komeetta? – ”Kaasu pohjassa vedetään” (6.5.2016)
Rallicrossin SM-sarja saatiin päätökseen Kaanaalla – Kalliokoski valloitti kuninkuusluokan (11.9.2016)

Lähde ja kuvat: Jere Kalliokoski Motorsportin tiedote


Facebook kommentit