Kalliokoski lähtöharjoitusten kautta Belgiaan – “Sain hyvän luoton tekemiseeni”

11.5.2018 / 07:20
Jere Kalliokosken tyylinäyte Barcelonan radalla huhtikuussa (Kuva: G-Fors).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Belgiassa. G-Fors RX -tiimiin tälle kaudelle sopimuksen tehnyt Jere Kalliokoski tuskaili Barcelonan avausosakilpailussa lähtöjen kanssa.

Tälle kaudelle valmistunut Renault Clio R.S. ei suostunut tekemään Jere Kalliokosken kanssa yhteistyötä.

– Oli hieman hermot kireällä, kun lähdöissä stumppasi, Kalliokoski tokaisi kilpailun jälkeen.

– Outo juttu, koska kertaakaan tätä ei tapahtunut, kun ajettiin harjoituksia kauden alla. Keräsin moottorista vetoja kytkintä vasten, kaikki tuntui normaalilta ja kun piti lähteä, niin muut menivät, minä ja auto ihmeteltiin hetki. Viimeisessä alkuerässä koitin seisottaa enemmän kytkintä vasten, se toimi paremmin, mutta kytkin suli eli ei onnistunut sekään erä, Kalliokoski kertaa.

Barcelonan jälkeen autoa käytiin läpi ja Kalliokoski lensi Ranskaan testeihin, joiden pääpaino oli starteissa.

– Demonstroitiin aitoa lähtötilannetta ja otin alkuun kymmenkunta starttia. Loppua kohden ne paranivat koko ajan ja sain hyvän luoton tekemiseeni. Auton vauhtihan on jo todettu hyväksi. Barcelonan aikoja kun katseltiin, niin vaikka lähdöt menivät plörinäksi, niin ajaminen sujui.

Tavoitteena Belgiassa on ajaa kolmen joukkoon.

– Keväällä olin Mettet’n radalla testaamassa, joten se on aika tuttu paikka. Meterorologit ovat arponeet sataako vai onko kuivaa. Se vähän mietityttää, sillä sateella se rata on aika mutainen ja liukas, silloin voi sattua mitä vain. Pysyisi nyt vain keli kuivana, tulisi meidän auton potentiaalikin paremmin esiin. Hyvillä mielin pystyy lähtemään Belgiaan tavoittelemaan palkintokorokepaikkaa, Kalliokoski päätti.

Kilpailu Belgiassa alkaa perjantaina harjoituksilla, lauantaina ajetaan kaksi alkuerää ja sunnuntaille on säästetty kaksi alkuerää, semifinaalit, sekä finaali.

Teksti: Jere Kalliokosken tiedote


Facebook kommentit