Kalliokoski tähtää kahden kovan ruotsalaisen edelle – “Silloin menee oletettavasti hyvin”

22.8.2019 / 12:15
Jere Kalliokoski on yksi Kouvolan kilpailun ennakkosuosikeista (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

RallyX Nordic -sarja ja rallicrossin SM-sarja paiskaavat jälleen kättä Kouvolassa. Molempien sarjojen osakilpailut ajetaan Rallycross Festival Kouvola nimeä kantavassa kansainvälisessä kilpailussa tänä viikonloppuna. Pohjoismaiden mestaruussarjassa Jere Kalliokoski on kolmantena ja SM-sarjassa sijoitus on neljäs.

Rallicrossin SM-sarjassa Jere Kalliokoski joutui jättämään edellisen, Botniaringillä ajetun kilpailun väliin, ja putosi pistetaulukon kärkipaikalta neljänneksi. Kalliokoski oli samaan aikaan RallyX Nordicin osakilpailussa Norjassa ajaen Finnskogbanenin radalla kolmanneksi. Kauden pääpaino on Pohjoismaiden mestaruussarjassa.

– Tavoitteena on menestyä RallyX Nordic -sarjassa, joten vaaka kallistui Norjan suuntaan. Harmittaa, että sarjat menivät päällekkäin, enkä päässyt Jurvaan, Kalliokoski sanoo.

AL-Härmää edustava Kalliokoski ajoi Norjassa kolmanneksi, mutta ei ollut aivan tyytyväinen itseensä.

– Vähän harmittaa, olisi ollut eväitä parempaankin. Muiden pölyssä ajaessa tein pienen virheen, ajauduin leveäksi ja kaveri pääsi yllättämään, Kalliokoski kertasi finaalin tapahtumia.

Kouvolan osakilpailussa ajetaan siis kahta sarjaa. Se ei juuri 22 vuotta täyttänyttä Kalliokoskea mietitytä. Tavoite on selkeä, tulla viikonlopun viimeisessä lähdössä ykkösenä ruutulipulle. Tavoite on kova, Kouvolassa kun nähdään yhteensä 30 Supercar-luokan kuljettajaa.

– Auto on käyty normaaliin tapaan läpi ja vaihteisto on huollettu Norjan kisan jälkeen. Kouvolan testi käytiin ajamassa jo aiemmin kesällä, rata on minulle tutuin kaikista Suomen crossiradoista. Yritetään olla Oliver Erikssonin ja Robin Larssonin edellä, silloin menee oletettavasti hyvin ja saan kurottua heidän piste-etumatkaa pienemmäksi. Sama juttu SM-sarjan kanssa, yritetään kammeta takaisin mitalikamppailuun, Kalliokoski suunnittelee.

Supercar-luokan ensimmäinen alkuerä ajetaan lauantaina. Sunnuntain ohjelmassa ovat loput kolme alkuerää, semifinaalit, sekä finaali.

– Kouvolan radalla pitää olla tarkkana ensimmäisen mutkan kanssa, viime vuonna olin kaataa siinä autoni. Siihen on turha väkisin rynniä, pitää ajaa fiksusti, mutta täysillä, Kalliokoski päätti.

RallyX Nordicin pistetilanne 5/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 125
2) Robin Larsson (SWE) 116
3) Jere Kalliokoski 110
4) Ulrik Linnemann (DEN) 90
5) Andreas Carlsson (SWE) 69

SM-sarjan pistetilanne 3/5 osakilpailua

1) Juha Rytkönen (KonnMK/UA) 77
2) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 68
3) Riku Tahko (PoSUA) 67
4) Jere Kalliokoski (AL-Härmä) 57
5) Toni Kuhanen (MikUA) 50

Teksti: Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit