MOTORSPORT

Kalliokoski vaihtaa EM-sarjasta pohjoismaisiin ratoihin – “Kulut ovat karanneet käsistä”

Kaksi viimeisintä kautta rallicrossin EM-sarjassa kilpaillut Jere Kalliokoski vaihtaa sarjaa kaudelle 2019. Alahärmäläinen osallistuu Ford Fiestalla RallyX Nordic -sarjaan, sekä kotimaiseen SM-sarjaan.

Jere Kalliokoski, 21, suuntasi rallicrossin EM-sarjaan kaudella 2017 voitettuaan edellisenä vuonna SM-sarjan Supercar-luokan Suomen mestaruuden heti tulokaskaudellaan. Ensimmäisen kautensa EM-sarjassa Kalliokoski kilpaili skotlantilaisen Albatec Racingin Peugeotilla, kun taas tänä vuonna alla oli ranskalaisen G-Fors-tiimin Renault. Kalliokosken paras kilpailusijoitus EM-sarjasta tuli tämänvuotisesta Ranskan osakilpailusta, missä hän oli viides.

– Kaksi kautta EM-sarjaa on nyt ajettu ja oppia crossista on tarttunut matkaan. Olen nähnyt kahden hieman erilaisen tallin toimintatapoja ja saanut arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen molemmista. Haluan kiittää G-Forsia kaudesta ja toivottaa heille hyvää jatkoa, Kalliokoski sanoo tiedotteessaan.

Ensi kaudella Kalliokoskea ei kuitenkaan EM-sarjassa nähdä, vaan nuorukainen vaihtaa pohjoismaisten sarjojen puolelle. Kalliokoski kilpailee kaudella 2019 RallyX Nordic -sarjassa, sekä SM-sarjassa.

– Nyt oli oikea hetki tarttua seuraavaan haasteeseen uudella autolla ja uuden sarjan parissa. EM-sarjan kulut ovat karanneet käsistä ja kuljettajia sieltä on siirtymässä RallyX-sarjaan. Ja koska meidän SM-sarjalla on laatutakuu, niin tämä yhdistelmä innosti lähtemään näihin mukaan, Kalliokoski taustoittaa.

Pohjoismaiden mestaruussarjaksikin kutsutussa RallyX Nordic -sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua ja mahdollisesti vuoden 2018 tavoin yksi niistä myös Kouvolassa. SM-sarjassa osakilpailuja kalenterissa on perinteiseen tyyliin viisi. Kalliokoski lähtee kauteen 2019 Ford Fiesta Supercar -autolla.

– Uutta autoa on nyt testattu ja huomasin heti, että Fiesta on huippuammattilaisten kehittämä. Auto sopi välittömästi käteen, oli nopea ja vaivaton ajaa. Tulevalla kaudella tehdään yhteistyötä auton rakentaneen Stard-tallin kanssa, heiltä saadaan tärkeää tietoa ja kokemusta autosta. Talvi pitäisi nyt jaksaa odottaa, että päästään taas ajamaan, Kalliokoski hehkuttaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com