Kalliokoski yksi Bikerniekin avausmutkan uhreista – “Meni seinään ja tuli huono aika”

15.9.2018 / 20:26
Jere Kalliokoski kilpailee EM-sarjassa G-Fors-tiimin Renaultilla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokka ajaa kauden viimeisen osakilpailunsa tänä viikonloppuna Riiassa, Latviassa. G-Fors-tiimin Jere Kalliokoski sai kilpailuun alkuerien osalta hyvän startin, mutta kolari toisessa alkuerässä muutti asetelmia asetetun tavoitteen suhteen.

Jere Kalliokoski ajoi ensimmäisessä alkuerässä seitsemänneksi nopeimman ajan, vaikka aamun vapaissa harjoituksissa vaikeuksia olikin.

– Vesipumppu hajosi moottorista aamulla, mutta se saatiin kuntoon. Ensimmäinen lähtö meni hyvin, pientä yliyrittämistä tosin oli, Kalliokoski kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Toisessa alkuerässä sijoitus oli vasta 18.

– Sain ihan hyvän startin, mutta ajoin sitten hieman liian kovaa ekaan mutkaan ja tuli kolari. Meni seinään ja tuli huono aika. Tallikaverin kanssa siinä mentiin rinnakkain ja koitin vain viedä aivan viimeiseen asti jarrutuksen, että ei pääse kukaan väliin puikkaamaan. Se meni sitten vähän pitkäksi, Kalliokoski harmitteli.

Kalliokoskelle Bikerniekin vauhdikkaalla radalla erityisesti yksi kohta tuotti auton osalta ongelmia.

– Iskarit kaipaisi vähän hienosäätöä, kun ei pysty ajamaan hyppyihin niin kuin kärkimiehet. Lyö iskarit pohjaan niin paljon. Ison hypyn kohdalla hävitään aina puoli sekuntia tai vähän sen päälle ja se ei ole hyvä.

Edellisessä osakilpailussa Ranskassa pari viikkoa sitten urallaan ensimmäistä kertaa finaaliin EM-tasolla selviytynyt Kalliokoski lähti tavoittelemaan Latviasta palkintosijoitusta. Selvää on, että lauantain tapahtumat tekivät tämän tavoitteen entistäkin vaikeammaksi toteuttaa.

– Semifinaaliin nyt ainakin pitää päästä. Se on siinä ja siinä, että päästäänkö finaaliin, mutta yritetään, lauantain jälkeen sijalla 12. oleva Kalliokoski päätti.

Teksti: Jari Hotti, Riika – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit