Kalliokoski ylsi tavoitteeseensa Kouvolassa – “Viikonlopusta jäi tosi hyvä fiilis”

31.5.2023 / 08:20
Jere Kalliokoski ajoi kaksi palkintosijoitusta Kouvolassa viikonloppuna (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RallyX-sarjan kauden viides ja kuudes osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Kouvolassa. Supercar-luokassa suomalaiskuljettajista parhaaseen tulokseen ylsi Jere Kalliokoski.

10-vuotisjuhlakauttaan rallicrossissa tänä kesänä “juhliva” Jere Kalliokoski oli asettanut tavoitteekseen Kouvolan RallyX-viikonloppuun palkintosijoille yltämisen ja tuo tavoite täyttyi sataprosenttisesti. Lauantaina Kalliokoski ajoi Supercar-luokassa toiseksi ja myös sunnuntaina alahärmäläinen nousi palkintopallille, sijoituksen ollessa pitkäksi venyneen kilpailupäivän päätteeksi kolmas.

– Viikonlopusta jäi tosi hyvä fiilis! Näytettiin, että vauhti on tallella kansainvälisessä kisassa ja tiimi on iskussa, Kalliokoski hehkutti tiedotteessaan sunnuntain kilpailun jälkeen.

Kalliokoski ajoi onnistuneet alkuerät, sijoittuen kolmen vaiheen jälkeen yhteispisteissä toiseksi. Suomalaiskuljettajista semifinaaleihin selvisivät myös ensimmäisessä alkuerässä ohjaustehostimen ongelmista kärsinyt ja kolmannessa alkuerässä rengasrikon kokenut Juha Rytkönen (4.), Jonne Ollikainen (7.), sekä Ari-Pekka Niemi (11.).

Ensimmäisessä alkuerässä Kalliokoski oli kolmas ja toisessa kuudes. Kolmas alkuerä toikin sitten koko porukan nopeimman ajan.

– Vähän epäonnistuin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta otin itseäni niskasta kiinni ja ajoin pohjat viimeiseen, Kalliokoski kommentoi.

Ensimmäisessä semifinaalilähdössä eturiviin asettuivat alkuerien ykkönen Yury Belevskiy, sekä lauantaina voiton napannut Kevin Eriksson. Toisesta rivistä löytyivät Oliver Eriksson ja Ollikainen, kun taas finaalipaikkaa takarivistä lähtivät metsästämään Viktor Vranckx ja Niemi. Heti startin jälkeen ensimmäisessä mutkassa rytisi ja tämä draama kirjoitettiin todella isoin kirjaimin, osuivathan toisiinsa juuri Erikssonin veljekset Kevin ja Oliver.

 

Juha Rytköselle Kouvolan viikonloppu toi kahdesta finaalista sijat kolme ja neljä (Kuva: RPF).

 

pitkävetovihjeet

 

 

“Eihän se ollut kuin ajella maaliin”

Kaksikko oli ollut alkuerissä kolmas ja viides, mutta nyt molempien taival päättyi jo semifinaalilähdön ensimmäiseen mutkaan. Belevskiy ajoi lopulta ylivoimaiseen voittoon ja Ollikainen oli hienosti toinen. Vranckx RX2e-luokan täyssähköautolla nappasi kolmannen ja viimeisen finaalipaikan. Toiseen semifinaalilähtöön lähdettiin eturivin suomalaiskaksikon Kalliokoski ja Rytkönen johdolla. Heti avausmutkassa suomalaiset osuivat kuitenkin toisiinsa.

– Itselläni kävi siinä aika paha virhe, jalka ei osunut kaasupolkimelle ja painoin pari kertaa tyhjää. Onneksi pääsin kuitenkin nousemaan finaaliin, Kalliokoski huokaisi.

Mats Öhman kuittasi avausmutkassa suomalaisten ohi kärkeen, mutta ruotsalaisen ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun taival päättyi myöhemmin avauskierroksen aikana Audin tekniikkamurheiden seurauksena. Hedström voitti lähdön ennen Rytköstä ja avauskierroksen ensimmäisen mutkan sählingin seurauksena viidenneksi pudonnut Kalliokoski nousi kolmanneksi ja mukaan finaaliin.

Finaalissa eturivin miehittivät Belevskiy ja Hedström. Toisesta rivistä löytyivät Rytkönen ja yllättäjä, uransa toista Supercar-kilpailua ajanut Ollikainen, kun taas kolmanteen riviin asettuivat Ollikaisen tiimikaveri Kalliokoski, sekä Vranckx. Kalliokoski ei heikkoa lähtöpaikkaansa murehtinut, vaan loistavan startin myötä nousi ensimmäisen mutkan jälkeen jo neljänneksi ja kun ensimmäinen kierros oli ajettu, sijoitus oli kolmas. Sama oli sijoitus lopulta myös maalissa.

– Ekassa mutkassa oli kyllä niin paljon rytäkkää, että en edes muista kuinka kaikki meni, mutta sieltä selvittiin. Jokeritaktiikka osui nappiin, niin eihän se ollut sitten kuin ajella maaliin, Kalliokoski iloitsi.

Ensimmäisessä mutkassa, finaalin avauskierroksella, Kalliokoski osui kevyesti Rytkösen autoon, joka ajautui leveäksi ja törmäsi valliin, mutta pääsi jatkamaan. Rytkösen sijoitus maalissa oli neljäs. Belevskiy ajoi voittoon ja Hedström oli toinen. Sen sijaan Ollikaisen taival päättyi jo avauskierroksella keskeytykseen. Ollikainen pääsi kuitenkin palkinnoille, sijoittumalla aiemmin ajetun Supercar Am -luokan finaalissa kolmanneksi.

Kalliokoski on saavuttanut urallaan RallyX-sarjassa nyt yhteensä seitsemän (0-3-4) palkintosijoitusta. Määrä on sama kuin Niclas Grönholmilla (4-2-1) suomalaistilaston kärjessä, mutta inkoolaisen Kalliokosken edelle nostavat vielä tässä vaiheessa osakilpailuvoittojen määrä. Suomalaiskuljettajista palkintosijoitukseen tässä sarjassa ja Supercar-luokassa ovat yltäneet lisäksi myös Rytkönen kolme kertaa (0-1-2), sekä Ari Perkiömäki (0-0-1) ja Mikko Ikonen (0-0-1) kerran.

RallyX-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Grenlandissa, Norjassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kevin Eriksson johtaa Supercar-luokkaa 24 pisteen erolla toisena olevaan Belevskiyin nähden, kun taas kolmantena on Johan Kristoffersson. Kalliokoski on parhaana suomalaisena yhdeksäntenä, mutta vain kaksi osakilpailua tänä vuonna ajaneena, kun kautta on nyt siis takana kuusi osakilpailua.

Sunnuntain finaalit

Supercar

1) Yury Belevskiy SUI (Audi S1) 3.29,077
2) Peter Hedström SWE (Hyundai i20) + 2,318
3) Jere Kalliokoski (Ford Fiesta) + 4,402
4) Juha Rytkönen (Ford Fiesta) + 6,087
5) Viktor Vranckx BEL (RX2e) + 11,543
6) Jonne Ollikainen (Mercedes A RX) Keskeytys

Supercar Am

1) Mats Öhman SWE (Audi S1) 3.36,495
2) Edijs Oss LAT (Skoda Fabia MK3) + 7,527
3) Jonne Ollikainen (Mercedes A RX) + 19,052
4) Maiko Tamm EST (Ford Fiesta) Keskeytys
5) Ari-Pekka Niemi (Volkswagen) Ei startannut
6) Viktor Vranckx BEL (RX2e) Hylkäys

Pistetilanteet 6/8 osakilpailun jälkeen

Supercar

1) Kevin Eriksson (SWE) 150
2) Yury Belevskiy (SUI) 126
3) Johan Kristoffersson (SWE) 104
4) Viktor Vranckx (BEL) 93
5) Peter Hedström (SWE) 84
6) Maiko Tamm (EST) 80
7) Ole Christian Veiby (NOR) 63
8) Gustav Bergström (SWE) 57
9) Jere Kalliokoski 49
10) Stefan Kristensson (SWE) 44

———

13) Juha Rytkönen 38
16) Jonne Ollikainen 20
18) Jari Putkinen 13
20) Ari-Pekka Niemi 11
21) Jari Tuuri 11

Supercar Am

1) Viktor Vranckx (BEL) 95
2) Maiko Tamm (EST) 90
3) Stefan Kristensson (SWE) 47
4) Ulrik Linnemann (DEN) 39
5) Mats Öhman (SWE) 35
6) Daniel Thoren (SWE) 26
7) Morten Schnack (DEN) 23
8) Edijs Oss (LAT) 19
9) Jonne Ollikainen 18
10) Calle Ward (SWE) 18

Suomalaisten RallyX-palkintosijoitukset

Niclas Grönholm 7 (4-2-1)
Jere Kalliokoski 7 (0-3-4)
Juha Rytkönen 3 (0-1-2)
Ari Perkiömäki 1 (0-0-1)
Mikko Ikonen 1 (0-0-1)

Kyseessä Supercar-luokan tilasto 2014-2023

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Edes irronneet jarrupalat eivät pilanneet Olli Lahden täydellistä päivää – “Sieltä ne löytyi”


Facebook kommentit