Kalliolle toinen mestaruus RX Academyssa – Trogen päätösosakilpailun ykkönen

4.3.2018 / 10:56
Jesse Kallio on nyt kaksinkertainen RX Academyn mestari (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

RX Academyn neljä osakilpailua käsittänyt talvisarja saatiin päätökseen lauantaina Norjan Golissa. Huikean jännittävä mestaruustaistelu kääntyi lopulta Jesse Kallion eduksi, vaikka Joni Wiman onnistuikin nousemaan päätösosakilpailussa kahden pisteen takamatkalta aina tasoihin asti. Mestaruus ratkaistiin lopulta osakilpailuvoittojen määrän perusteella.

RX Academy On Ice -sarjan neljäs ja samalla viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Golin rallicross-radalla Norjassa. Ennen viimeistä osakilpailua mestaruudessa vahvemmin kiinni oli Jesse Kallio, jonka johto toisena olleeseen Joni Wimaniin nähden ennen kauden finaalikilpailua oli kaksi pistettä.

Wiman ajoi alkuerissä tuon piste-eron kiinni, kun kolme lähtöä toivat 17 pistettä ja Kallion saldo oli 15 pistettä. Kallio kuitenkin vastasi takaisin semifinaalivaiheessa ajamalla omassa lähdössään toiseksi, kun taas Wimanin sijoitus toisessa semifinaalilähdössä oli kolmas. Tuo yhden sijan piste-ero oli kaksi pistettä, eli ennen finaalia Kallion johto pisteissä oli jälleen kaksi pistettä.

Finaalissa molemmat mestarikandidaatit jäivät lopulta kärkikolmikon ulkopuolelle. Wiman sijoittui neljänneksi ja Kallio oli puolestaan kuudes ja kun tässäkin kohtaa piste-eroa muodostui se kaksi pistettä, tällä kertaa siis Wimanin eduksi, niin neljän osakilpailun jälkeen kaksikko oli tasapisteissä 121-121. Mestaruus meni lopulta Kalliolle, joka voitti neljästä ajetusta osakilpailusta kaksi, kun taas Wiman ei voittanut yhtään osakilpailua. Mikäli Wiman olisi ollut finaalissa kolmas, olisi hän voittanut mestaruuden. Nyt tuo kolmas sija jäi vajaan sekunnin päähän.

Sarjan kolmatta sijaa viimeisessä osakilpailussa metsästänyt Sami-Matti Trogen oli Golin ykkönen. Trogen ajoi finaalissa kauden ensimmäisen voittonsa ja myös päivän aikana kerätyissä pisteissä (37) Trogen oli ykkönen. Sarjan kolmas sija jäi lopulta kolmen pisteen päähän ja tuon kolmannen sijan nappasi norjalainen Simon Syversen, joka voitti sarjan avausosakilpailun Ruotsin Östersundissa. Neljäs suomalaiskuljettaja, Jimi Kalliomäki, sijoittui loppupisteissä kahdeksanneksi.

Kalliolle mestaruus RX Academyssa oli jo toinen. Viime vuonna Kallio kruunattiin RX Academyn historian ensimmäisen kilpailukauden mestariksi viiden ajetun osakilpailun jälkeen ja nyt tuli siis RX Academyn ensimmäistä kertaa ajetun talvisarjan, RX Academy On Ice, mestaruus.

UrheiluUutiset.com onnittelee RX Academy On Ice -mestaria Jesse Kalliota!

RX Academy On Ice 2018 loppupisteet

1) Jesse Kallio 121
2) Joni Wiman 121
3) Simon Syversen, Norja 102
4) Sami-Matti Trogen 99
5) Marko Muru, Viro 76
6) Isak Reiersen, Ruotsi 69
7) Firmin Caddedu, Ranska 55
8) Jimi Kalliomäki 47
9) Oliver Bennett, Iso-Britannia 38
10) Oliver Solberg, Norja 30
11) Marat Knyazev, Venäjä 28
12) Timur Timerzyanov, Venäjä 27
13) Edijs Oss, Latvia 12
14) Ada-Marie Hvaal, Norja 8
15) Helene Hvaal 7

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit