Kalliolta jälleen vahvat näytöt sopimusneuvotteluja ajatellen – “Itävallan tulos ei ollut sattumaa”

24.9.2017 / 21:30

[ A- ] / [ A+ ]

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan kauden 14. MM-osakilpailu Espanjan Aragonissa oli KTM:n testikuljettajalta Mika Kalliolta jälleen kerran upea osoitus hänen potentiaalistaan.

Villillä kortilla kilpailuun osallistunut Mika Kallio starttasi ruudusta 12. ja nousi jo ensimmäisen kierroksen aikana kahdeksanneksi. Ruutulippua suomalainen tervehti sijalla 11.

– Tulokseen voi olla tosi tyytyväinen. Toki olisin mielelläni ollut kymmenen parhaan joukossa, mutta täytyy muistaa, että tämä on sekä minulle, että meidän testitiimille vasta kolmas kisa tällä kaudella, Kallio korostaa.

Kallio onnistui ajamaan vielä kilpailun puolivälissä seitsemän sekunnin päässä kärjestä, kunnes hänen takarenkaansa alkoi jälleen kulua dramaattisesti. Kahdeksan kierrosta ennen ruutulippua suomalainen joutui päästämään KTM:n tehdaskuljettajan Espanjan Pol Espargaron ohitseen. Maaliin Kallio saapui aivan kymmenenneksi sijoittuneen Espargaron kannoilla.

– Sain alussa hyvin poimittua muutamia päänahkoja ja meno oli hyvää aina puoliväliin saakka. Sitten alkoi tämä perinteinen rengasongelma. Yritin pitkään painia Polin (Espargaro) kanssa, mutta lopulta ei ollut paljon tehtävissä.

– Harmitus kuitenkin suli heti, kun ajoin varikkoboksiin ja näin KTM:n johdon ja omien mekaanikkojeni naamat. He olivat erittäin iloisia tästä suorituksesta. Vaikka oma kunnianhimo olisi korkeammalla tasolla niin pitää muistaa, että meiltä puuttuu kisarutiini ja siinä mielessä otin kyllä hyvillä mielin onnittelut tiimiltä vastaan.

KTM:n toinen tehdaskuljettaja, britti Bradley Smith, jäi jälleen kauaksi Kalliosta. Hän ylitti maalilinjan sijalla 19. lähes 20 sekuntia suomalaisen perässä. Jo Itävallan kilpailun jälkeen Kallion oltua paras KTM-kuljettaja, on spekuloitu hänen ja Smithin vaihtavan paikkoja ensi kaudeksi.

– Nyt osoitettiin, että Itävallan tulos ei ollut sattumaa, vaan pystyttiin jälleen pitämään se taso ja tekemään hyvä suoritus, Kallio myhäilee.

MotoGP-luokan “podiumin” täytti kotiyleisön riemuksi espanjalaiskolmikko. Hondan Marc Marquez vei voiton, hänen tiimikaverinsa Dani Pedrosa ajoi toiseksi ja Ducatin Jorge Lorenzo täydensi palkintokorokkeen kolmannella sijalla. MotoGP-sarjassa on vuorossa kolmen kaukomaan kiertue ennen Espanjan Valenciassa ajettavaa MM-finaalia. Seuraava osakilpailu ajetaan 15. lokakuuta Japanissa.

MotoGP-luokan Aragonin osakilpailun tulokset

1) Marc Marquez (SPA) Repsol Honda Team 42.06,816
2) Dani Pedrosa (SPA) Repsol Honda Team + 0,879
3) Jorge Lorenzo (SPA) Ducati Team + 2,028
4) Maverick Vinales (SPA) Movistar Yamaha + 5,256
5) Valentino Rossi (ITA) Movistar Yamaha + 5,882

———-

10) Pol Espergaro (SPA) Red Bull KTM Factory Racing + 14,075
11) Mika Kallio (FIN) Red Bull KTM Factory Racing + 17,192
19) Bradley Smith (GBR) Red Bull KTM Factory Racing + 36,296

Lue myös! Kallio näytti jälleen tallikavereilleen ajamisen mallia – ”Vauhti hyvällä tasolla, paras KTM-kuski” (23.9.2017)

Teksti: Moottoriurheilu.tv:n tiedote
Kuva: Sebas Romero


Facebook kommentit