Kallion täydellinen suoritus sai tiimikaverilta kehuja – “Tyypillinen suomalainen jäämies”

5.7.2020 / 21:29
Jesse Kallio hallitsi Höljesin sunnuntaissa vaikeat olosuhteet loistavasti (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Kallion osalta kilpailuviikko Ruotsin Höljesissä päättyi parhaalla mahdollisella tavalla, kun ruotsalaisen Olsbergs MSE -tiimin kuljettaja ajoi rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toisessa osakilpailussa voittoon.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin Ruotsin Höljesissä. Torstaina, kauden avauksessa, Jesse Kallio hallitsi alkueriä Supercar Lites -luokassa kahden ensimmäisen alkuerän osalta ja johti myös omaa semifinaalilähtöään, kunnes renkaan pultti petti ja finaali jäi lähes koko kilpailupäivän ajan nopeimpia aikoja takoneelta kuljettajalta väliin.

Lauantaina ja sunnuntaina ajetussa toisessa osakilpailussa Kallio jatkoi vakuuttavaa menoaan, kirjauttaen alkueristä voiton ja vieden nimiinsä myös semifinaalilähdön. Finaalissa Kallio karkasi omille teilleen heti startista ja nappasi uransa toisen RallyX Nordic -sarjan osakilpailuvoiton enemmän kuin ansaitusti. Kallio oli koko viikon ajan tämän luokan ehdottomasti vakuuttavin kuljettaja, eikä sitä sanomaan tarvita edes sinivalkoisia laseja päätä koristamaan.

– Hieno voitto! Tuntuu hyvältä, sillä luokan taso täällä oli yhtä kova, kun tulevassa MM-sarjassa. Oli hyvä tietää, että vauhtini on kohdallaan. Tämä oli myös ehdottoman tärkeä testikisa tulevaa varten. Kun nyt vielä sattui käytännössä kaikki mahdolliset kelit ja ajo-olosuhteet, joista sain tärkeätä oppia. Näin myös, että vauhtini on pahimpiin vastustajiin nähden kohdallaan. Voitto toi tervettä itseluottamusta tulevaan, Kallio hehkutti tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Ensimmäisessä semifinaalissa paalupaikalta lähtenyt Kallio ei aivan onnistunut startissaan, vaan viereltä startannut Linus Östlund kiihdytti ensimmäiseen mutkaan ensimmäisenä. Kun kilpailijat olivat ensimmäistä kertaa lisälenkin sisäänmenon kohdalla, Kallio näytti jatkavan taivaltaan radalla, mutta viime hetken taktiikkamuutos veikin hänet lisälenkille.

Östlundin ja Marcus Höglundin miehittäessä kahta kärkipaikkaa, Kallion ollessa kolmantena, alkoi vahvasti näyttämään siltä, että Kallio kyllä etenee finaaliin, mutta kolmannella sijalla tulossa olisi heikko takarivin lähtöpaikka. Tilanne kuitenkin muuttui nopeasti, kun Höglund tullessaan lisälenkiltä, täräytti hän suoraan päin Östlundia. Höglund joutui keskeyttämään, kun taas Östlund pääsi jatkamaan sijoittuen lopulta toiseksi.

Kallio kuittasi Östlundin ja Höglundin ohi kärkipaikalle ja nappasi semifinaalivoiton myötä myös paalupaikan finaaliin.

– Tuurini kääntyi torstaista toisin päin, Kallio myönsi.

Finaalissa Kallio sai hyvän startin ja otti heti tilanteen hallintaansa, kasvattaen mutka mutkalta eroa takana tuleviin. Lisälenkin Kallio hoiti viimeisellä kierroksella, ylittäen maaliviivan voittajana, reilulla kahden sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Mats Oskarssoniin nähden. Östlund oli kolmas, häviten tiimikaverilleen jo lähes neljä sekuntia.

– Ennen finaalia sain vinkkejä miten Lites-luokan autolla sateessa startataan, sillä en ollut koskaan aiemmin ajanut vastaavalla autolla näin karmeassa vesisateessa. Sain hyvä startin ja sadekelillä mutaisella radalla kärkipaikan merkitys korostui. Näit puhtaasta etulasista hyvin ulos ja pystyit ajamaan omaa ajoasi. Puskin menemään kovaa, mutta tällä kertaa ei tarvinnut mitään älytöntä riskiä ottaa, Kallio kuvaili finaalin kulkua.

Kallio vei viikonloppuna nimiinsä kolme alkuerää neljästä, voitti semifinaalilähdön ja oli ykkönen finaalissa. Virheetön suoritus sai myös kotiradallaan kilpailevan tiimikaveri Östlundin hehkuttamaan kellokoskelaista rattitaituria.

– Hän on tyypillinen suomalainen jäämies, ei tee koskaan virheitä. Todella kova vastustaja, Östlund sanaili kilpailun live-striimissä.

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2-luokan (RallyX Nordicissa nimellä Supercar Lites) kauden avauspisteet on jaossa Höljesissä elokuussa. RX2-mestari ratkaistaan tänä vuonna neljässä osakilpailussa, Höljesin jälkeen kilpailukalenterissa ovat vielä Portugalin, Espanjan, sekä Saksan osakilpailut.

Supercar Lites ja finaalin tulokset

1) Jesse Kallio 4.33,351
2) Mats Oskarsson (SWE) + 2,113
3) Linus Östlund (SWE) + 3,898
4) Henrik Krogstad (NOR) + 5,070
5) Simon Olofsson (SWE) + 5,144
6) Thomas Holmen (NOR) + 5,670

RallyX Nordic pisteet

1) Simon Olofsson (SWE) 50
2) Jesse Kallio 48
3) Linus Östlund (SWE) 46
4) Henrik Krogstad (SWE) 41
5) Mats Oskarsson (SWE) 33
6) Jimmie Walfridson (SWE) 30
7) Dan Skocdopole (CZE) 28
8) Marcus Höglund (SWE) 25
9) Thomas Holmen (NOR) 19
10) Martin Enlund (SWE) 19

Lue myös!

Grönholmin hyvin sujuneelle kilpailuviikolle tyly loppu (5.7.2020)
Raoul Dahlqvist vei nimiinsä dramaattisen finaalin (5.7.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit