Kankkunen teki Sainzista Jyväskylä-voittajan – “Nyt lähdet minulle näyttämään”

28.7.2016 / 04:43
Juha Kankkunen yhdessä VW-kaksikon Sebastien Ogier - Jari-Matti Latvala kanssa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Keskiviikkona Valtran tehtaalla Suolahdessa järjestetyssä WRC Drivers Meet the Kids -tapahtumassa nähtiin paikalla myös rallin nelinkertainen maailmanmestari ja Suomen MM-rallin kolme kertaa urallaan voittanut Juha Kankkunen, joka muisteli 80-luvun varsin erikoista tapausta, jossa toisena osapuolena oli espanjalainen Carlos Sainz.

Rallin maailmanmestaruuden vuosina 1990 ja 1992 voittanut Carlos Sainz ajoi ensimmäisen kerran Keski-Suomen nopeilla sorateillä vuonna 1988. Ennen kyseisen vuoden Jyväskylän Suurajoja Fordin Sierra Cosworthia käskyttänyt kunnianhimoinen ja menestysnälkäinen Sainz teki yllätysvisiitin Laukaan suunnalle.

– Nyt sen voi jo varmaan kertoakin, aikaa kuitenkin jo kulunut sen verran. Se oli heinäkuuta, kun Carlos ilmestyi oven taakse ja sanoi, että hän on ihan pihalla, että nyt lähdet minulle näyttämään, miten näitä hyppyjä ja linjoja oikein ajetaan. Sanoin, että no lähdetään ja kolme päivää me sitten ajettiin. Eihän sitä olisi varmaan saanut edes harjoitella, mutta ei me siinä mitään kyselty, Kankkunen naurahtaa 28 vuotta myöhemmin.

Kankkusen opit purivat erinomaisesti, sillä Sainz ajoi debyytissään komeasti yleiskilpailussa kuudenneksi ja ralliyleisö oli ihmeissään, että kuka ihmeen Sainz. Seuraavana vuonna (1989) Sainz ajoi Toyotan tehdaskalustolla jo kolmanneksi ja 1990 saman tiimin väreissä aina voittoon asti ollen Suomen MM-rallin historian ensimmäinen ei-skandinaavi voittaja.

 

Kuva: Jari Hotti

Kankkunen, Ogier ja Latvala keskustelivat mm. tänä vuonna toiseen suuntaan ajettavasta Ouninpohjasta (Kuva: Jari Hotti).

 

“Eihän tämä mikään nyrkkeilyottelu ole”

Rallin MM-sarjassa tehdaskuljettajien väliset kemiat ovat olleet jo vuosikymmenten ajan aivan toista luokkaa kuin esimerkiksi formula ykkösten puolella. Vai voisitteko kuvitella esimerkiksi Lewis Hamiltonin, Nico Rosbergin ja Kimi Räikkösen Valtra-traktorin rattiin leikkimielisessä kisassa 1-2 päivää ennen gp-viikonloppua?

Jari-Matti Latvala sanoi eräässä haastattelussa, että Volkswagenilla kuljettajien välillä ei ole mitään salaisuuksia, kaikki tieto jaetaan kuljettajien välillä ja lopulta nopein voittaa. Tästä avoimuudesta saatiin hyvä todiste Suolahdella keskiviikkona, kun Kankkunen kertoi Latvalalle vinkkejä toiseen suuntaan ajettavan Ouninpohjan legendaarisen erikoiskokeen muutamasta haastavasta kohdasta ja hetkeä myöhemmin Latvala kertoi nämä samat myös tallikaverilleen Sebastien Ogierille.

Kankkusen mukaan tämä on aina ollut yksi osa rallin MM-sarjaa ja kuljettajien välistä kanssakäymistä.

– Eihän tämä mikään nyrkkeilyottelu ole. Kellohan sen kertoo kuka ajaa ja miten ajaa. Kyllähän rallissa paljon parempi fiilis on kuljettajien välillä kuin radalla, mutta radan ymmärtää, koska se on kontaktilaji. Me ajetaan vain kelloa vastaan, meidän ei tarvitse toisia vastaan ajaa, Kankkunen muistutti.

“Hävittävää ei ole, on vain voitettavaa”

Ja jos sai Sainz aikoinaan arvokasta oppia Kankkuselta matkalla Jyväskylän voittajaksi, niin samaa voidaan sanoa myös Latvalasta, kun hän nousi urallaan ensimmäistä kertaa Suomen MM-rallissa ykköseksi. Vuosi oli 2010 ja Kankkunen ajoi Jyväskylässä Fordin tallissa juhlakilpailuaan tallikaverinaan juuri Latvala, joka nousi rallin johtoon seitsemännellä erikoiskokeella säilyttäen asemansa aina maaliin asti. Kankkusen on sanottu toimineen Latvalan mentorina ennen tuota kilpailua ja myös kilpailun aikana.

Ensimmäisen Suomen MM-rallin voittonsa jälkeen Latvala on juhlinut voittoa myös vuosina 2014, sekä 2015 ja Kankkunen pitää Latvalaa myös tämän vuotisen kisan suurimpana ennakkosuosikkina.

– Kyllä Latvalan pitää nyt voittaa, jos meinaa vielä jossain pärjätä. Jos ei voita, niin ihmettelen suuresti, Kankkunen sanoi ja nosti esiin myös Latvalan lähtöpaikan, josta myös tulee olemaan hyötyä.

– Neljäs paikka lähteä, se aavistuksen auttaa perjantaina ja lauantaina. Kyllä siitä aina pieni etu on.

Kankkusen aktiiviuran aikaan Jyväskylän sorasirkuksen käynnistyessä suomalaisia voittajaehdokkaita oli yleensä useitakin, mutta nyt tilanne nykyisin on täysin toinen. Suomalaisen ralliyleisön toivo yleiskilpailussa lepää ainoastaan Latvalan harteilla, sillä muita sinivalkoisia WRC-kuljettajia ei mukana ole. Kankkunen ei kuitenkaan usko, että Latvala tästä asetelmasta ottaa mitään paineita.

– En usko. Eikä toisaalta ole mitään syytäkään ottaa paineita. Hävittävää ei ole, on vain voitettavaa. Perässä on kuitenkin niin paljon (MM-tilanteessa), että jos rehellisiä ollaan, niin ei mitään jakoa ole Ogieria kiinni ottaa, vaikka mitä tapahtuisi. Jari-Matin kaksi nollakisaa ratkaisi sen aika pitkälle, Kankkunen näkee.

 

Kuva: Jari Hotti

Tässä kuvassa on yhteensä seitsemän maailmanmestaruutta ja seitsemän Jyväskylä-voittoa (Kuva: Jari Hotti).

 

“Meitä oli kaksi nuorta hullua”

Latvalan kovimmaksi haastajaksi Kankkunen nostaa juuri Ogierin, mutta muistuttaa myös, että neljättä maailmanmestaruuttaan jahtaava ranskalainen ei välttämättä lähde hulluttelemaan ja ottamaan turhia riskejä, jos ei pysy Latvalan vauhdissa.

– Ogier on siitä kova jätkä, että se osaa myös taktisen puolen. Jos Ogier ajaa täyttä ja se ei riitä, niin ei se lähde mitään “ufoa” yrittämään, niin kuin moni tekee.

Vaikka kuluvalla kaudella rallin MM-sarjassa on nähty jo kuusi eri osakilpailuvoittajaa, Kankkunen ei usko muiden kuljettajien uhkaavan kaksikon Latvala-Ogier voittotaistelua.

– En usko, että niiden joukkoon ehtii, mutta ei ne kaukana ole. Siinä on Mikkelsen, Meeke, Östberg – ja miten sitten Paddon ajaa, siinä on aika mielenkiintoinen nelikko. Mutta minun veikkaus on, että näiden kahden vauhtiin ei pääse. Meeke voi olla lähellä, on ajanut todella hyvin, Kankkunen kehuu.

Rallin ylivoimaisesti pisimmät ajopäivät ajetaan ek-kilometreillä mitattuna perjantaina ja lauantaina. Kankkusen mukaan juuri lauantai tulee näyttelemään voittotaistelun kannalta isoa roolia.

– Ehdottomasti. Siinä jos saa 10 sekuntiakin taskuun, niin sunnuntaina ei tarvitse muuta kuin sikaria poltella ja ajaa, Kankkunen naurahti.

Tämän vuoden Suomen MM-rallissa kunnioitetaan vuonna 1986 Korsikalla menehtyneen Henri Toivosen uraa. Kankkunen tunsi tottakai Toivosen aikoinaan todella hyvin, eikä pelkästään siksi, että molemmat syntyivät Jyväskylässä.

– Meitä oli kaksi nuorta hullua ja Henrin kanssa hyviä seikkailuja ja vaikka missä. Henri oli äärettömän kova tekemään töitä ja tunnollinen harjoittelija, Kankkunen kehuu.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla Harjun kaupunkierikoiskokeella Jyväskylän keskustassa. Toden teolla tositoimiin päästään perjantaina. UrheiluUutiset.com raportoi rallin tapahtumista koko viikonlopun ajan.

Lue myös! Kuvakooste: Kuljettajat Valtran ratissa Suomen MM-rallin aattopäivänä (28.7.2016)

Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit