Karilla vauhti kohdillaan, tuurit ei – “En tiedä mistä siinä oli tarkalleen kysymys”

27.6.2018 / 06:43
Niko Kari koki vastoinkäymisten viikonlopun Ranskassa (Kuva: Dutchphoto).

[ A- ] / [ A+ ]

Onnetar ei ollut Niko Karin puolella formuloiden GP3-sarjan Ranskan kisaviikonloppuna. Vauhti oli jälleen kohdillaan, mutta tallin tekemä moka kostautui katkerasti syöden suuren pistepotin.

Lauantain pääkisaan Niko Kari pääsi lähtemään liikkeelle kuudennesta lähtöruudusta. Maaliin MP Motorsport -tiimin kuljettaja tuli viidentenä, väkevän ajon jälkeen. Kisaan kuului muun muassa upea ohitus avauskierroksilla. Upea työ valui kuitenkin hukkaan kilpailun tuomariston hylättyä hänen ja tiimikaveri Dorion Boccolaccin suoritukset. Autoista ei löytynyt kisan jäkeen sääntöjen määräämää kahden kilon polttoainemäärää näytteenottoa varten.

Näin ollen Karin kohtaloksi koitui pisteiden ja erinomaisen lähtöpaikan menetys täysin vailla omaa syytä.

– En tiedä mistä siinä oli tarkalleen kysymys. Insinöörit olivat kyllä tehneet laskelmat, joiden perusteella polttoaineen olisi pitänyt riittää. Kaikki tallissa ovat ihmetelleet ja harmitelleet sitä, Kari harmitteli.

Sunnuntaina neljäs lähtöruutu vaihtui sijoitukseen joukon hännillä. Kilpailusta ei paljoakaan muisteltavaa jäänyt, kun kilpailija rikkoi Karin auton renkaan jälleen ilman suomalaiskuskin syyllisyyttä.

– En tehnyt minkäänlaista outoa liikettä siinä tilanteessa, mutta niin vain joku osui minun takarenkaaseeni tuhoten kisani, Kari ihmetteli.

Paul Ricardin kisaviikonloppu jätti siis happaman maun suomalaiskuskin suuhun, mutta suurista pettymyksen hetkistäkin voi aina ammentaa positiivisuutta. Vauhti on edelleen kohdallaan, joten kaiken osuessa kohdalleen ovat kärkisijat täysin otettavissa. Niitä metsästetään seuraavaksi jo tulevana viikonloppuna Itävallassa.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Niko Karin tiedote


Facebook kommentit