Kartingin EM-osakilpailu Alahärmässä osa Suomi100-ohjelmaa: “Täysi potentiaali ajaa F1-sarjassa”

27.4.2017 / 10:57
Karting EM-osakilpailu Alahärmän Powerparkissa on osa Suomi100-ohjelmaa ja huipentaa osaltaan Flying Finn 100 -teemaa. (kuva: PowerPark)

[ A- ] / [ A+ ]

Karting-autoilun EM-osakilpailu järjestetään tänä vuonna 21.-23. heinäkuuta Suomessa, kun näyttämönä toimii Alahärmässä sijaitseva huvivaltio PowerPark ja sen kansainvälisestikin vertailtuna upea PowerPark Circuit -rata. Flying Finn 100 Race -kilpailu on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden virallista ohjelmistoa.

EM-osakilpailussa ajetaan CIK-FIA:n Euroopan mestaruudesta luokissa OK, OK-junior ja Academy. CIK-lyhenne tulee sanoista Commission Internationale de Karting ja on siis kansainvälisen autoliiton FIA:n alainen karting-komissio.

Kilpailun saaminen Suomeen ja Alahärmään on merkittävä saavutus suomalaiselle moottoriurheilulle ja autourheilun kattojärjestölle AKK-Motorsportille. Flying Finn 100 Race -kilpailua ovat alustavien tietojen mukaan saapumassa kunnioittamaan läsnäolollaan muun muassa FIA:n presidentti Jean Todt sekä monia maamme formulatähtiä, jotka ovat itsekin aikanaan aloittaneet autourheilu-uransa juuri kartingin parista.

Flying Finn 100 Race -kilpailu on samalla huipennus Flying Finn 100 -hankkeelle, jonka kummikuljettajina toimivat itsekin kartingin parista maailmanmaineeseen nousseet F1-tähdet Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas ja Heikki Kovalainen.

Flying Finn 100 on suomalaisen autourheilun lajiliiton, AKK:n, nuorisourheilun kehittämis- ja tukihanke, joka mahdollistaa myös uusien tulevaisuuden kykyjen löytymisen.

Hankkeen tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa Suomen valtion 100-vuotisjuhlavuoden, 2017, kunniaksi sata uutta junior kart -kilpa-autoa, jotka ohjataan autourheiluseurojen nuorisotoimintaan ympäri Suomea. Hanke kantaa myös Suomi100-tunnusta osana itsenäisyyden juhlavuoden virallista ohjelmistoa.

– On upeaa, että olemme pystyneet yhdistämään Flying Finn 100 -hankkeen ja kartingin EM-osakilpailun saman teeman alle. PowerPark tarjoaa tapahtumalle ainutlaatuiset fasiliteetit sekä palveluympäristön, jossa voi helposti viettää esimerkiksi kesälomaa perheen kanssa ja samalla nauttia kartingin huipputapahtumasta. Meille on suuri ilo ja kunnia isännöidä lajin parhaita kuljettajia. Nyt PowerParkissa on mahdollisuus päästä näkemään niin kotimaisia kuin ulkomaalaisia lahjakkuuksia, joilla on tulevaisuudessa täysi potentiaali ajaa lajin kuninkuusluokassa, Formula 1 -sarjassa, tapahtuman promoottori Sami Heiskanen toteaa.

Lähde: AKK Sportsin tiedote


Facebook kommentit