Kartingin eri tehtävät pitävät Järvilehdon kiireisenä – “Lajilla menee erittäin hyvin”

25.5.2019 / 06:43
Jyrki Järvilehto ja "muistojen seinä" Ahveniston radan kahviossa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kartingin lajiryhmän jäsen Jyrki Järvilehto suorastaan säteilee intoa ennen SM-kauden alkua. Ratojen kokenut kehäkettu kokee suomalaisen kartingin seilaavan tällä hetkellä mukavassa myötävireessä.

Alkuvuodesta roolissaan lajiryhmäläisenä aloittanut Jyrki Järvilehto kertoo tulleensa imaistuksi syvälle kartingin maailmaan. Tekemistä riittää ja siitä ex-F1-kuljettaja pitää.

– Olen erittäin innoissani uuden SM-kauden alkamisen kynnyksellä. Lajilla menee tällä hetkellä erittäin hyvin sekä kotimaassa, että maailmalla. On ollut mahtavaa nähdä, miten hyvää tulosta sinivalkoiset kuljettajat ovat takoneet keväällä maailman kilparadoilla. Se lämmittää mieltä, Järvilehto kehuu.

SM-sarjasta puhuttaessa Järvilehto on tyytyväinen sarjan osallistujalistaan. Ilmoittautuneita on mukavasti, joten säpinää ja seurattavaa riittää varmasti. Täksi vuodeksi kartingin lajiryhmään valittu Järvilehto kertoo ryhmän olevan täynnä rautaista ammattitaitoa.

– Meillä on tosi hyvä joukko lajiryhmässä tekemässä päätöksiä. Osaamista ja tietotaitoa on “tautisen” laajalta alalta. Lajiryhmän jäsenenä oma työnkuvani on hyvin laaja-alainen. On tärkeää, että karting kasvaa ja kehittyy ja että lajiin tulee uusia nuoria mukaan. Sanoisin, että lajiryhmäläisenä vastuualueeseen kuuluu paljon muutakin kuin vain pelkän SM-sarjan seuraaminen ja kehittäminen, Järvilehto arvioi.

Järvilehto on mukana myös Alahärmässä syyskuussa ajettavan kartingin MM-kisojen järjestelytoimikunnassa.

– MM-kisojen suhteen on tehty kovasti töitä ja kiirettä pitää jatkossakin. Aika kuluu vauhdilla ja äkkiä ollaankin syyskuussa. Siitä tulee todella hieno kilpailu ja iso näytönpaikka suurilukuiselle suomalaiskuljettajien joukolle. Pidän täysin mahdollisena, että joku onnistuu ajamaan maailmanmestaruuden Suomelle, Järvilehto ennakoi.

Kartingin SM-kausi käynnistyy tänä viikonloppuna Vihdissä.

Teksti: Kartingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit