Kartingin MM-mitalisti debytoi rallicrossissa – “Palkintopallille niin, että heilahtaa”

25.8.2018 / 07:03
Juho Valtanen Lappeenrannassa kesällä 2018 (Kuva: Outi Talikka / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Kotimaisen rallicross-kauden päättävä Rallycross Festival Kouvola -tapahtuma on houkutellut useita kovatasoisia kuljettajia ottamaan mittaa toisistaan ja itsestään Tykkimäen maineikkaalle moottoriradalle. RX Academy -luokassa debyyttiinsä lajissa tekee kartingin MM-pronssimitalisti Juho Valtanen.

Rallicrossin SM-sarjan päätöskilpailun lisäksi Kouvolassa estradilla nähdään kovatasoinen RallyX Nordic -sarja. Supercar-luokkaan ilmoittautuneiden vanhojen mestareiden lisäksi RX Academy -luokassa nähdään kansainvälisesti meritoitunut tähti, kun Juho Valtanen pääsee näyttämään kyntensä rallicross-auton ratissa.

Kartingin puolella viime vuonna MM-pronssia ajanut Valtanen odottaa innolla uutta haastetta.

– En itseasiassa ole ollut edes aiemmin paikalla rallicross-kisassa, mutta upean näköinen kontaktilaji on kyseessä. Kontaktia on ainakin enemmän kuin kartingin puolella. Uskon, että pystyn taistelemaan Kouvolassa hyvistä sijoituksista, 22-vuotias Valtanen sanoo.

RX Academy -luokassa kilpa-autona on kaikilla identtinen Renault Clio RS RX, mikä takaa tasaisen kamppailun nuorten, eteenpäin urallaan pyrkivien kuljettajien välillä. Sarjassa on totuttu näkemään ennenkin vierailevia kuljettajia, kuten rallin MM-sarjaa WRC2-luokassa kiertävä Jari Huttunen, joka onnistui vierailullaan voittamaan viime kaudella Honkajoella. Myös Valtanen tähyää kohti kärkisijoja.

– En näe mitään syytä, miksen voisi ajaa hyville sijoille. Palkintopallille ajetaan niin, että heilahtaa, naulaa Ruotsista kilpailukiireiden keskeltä tavoitettu Valtanen.

RX Academyn kilpailu Kouvolassa ajetaan sunnuntaina.

Teksti: Rallicrossin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit