Kartingkaksoset Formula-sarjaan

1.3.2016 / 17:17

[ A- ] / [ A+ ]

Kilpaa ajavat kaksospojat, Rasmus ja Roope Markkanen hyppäävät mukaan FIA:n hyväksymän SMP F4 NEZ -mestaruussarjan toiselle kaudelle. Markkasen veljekset tulevat taistelemaan tiukasti pääpalkinnosta, jolla siivitetään sarjan voittaja FIA:n Euroopan F3-mestaruussarjaan.

Ihan joka päivä ei törmää kaksosiin, saati identtisiin kaksosiin. Puhumattakaan, että molemmat ajaisivat kilpaa. 18-vuotiaat veljekset pukeutuvat radalla samalla tavalla, molemmilla on samanlainen viekas hymy kasvoillaan, tukka sopivasti sekaisin ja sama miehekkään harteikas rakenne. Veljekset ovat niin samannäköisiä keskenään, että muutaman päivän testien jälkeen muille tiimin jäsenille on edelleen mahdotonta erottaa heidät toisistaan. Jopa heidän kierrosaikansa tulosruudulla ovat melkein identtiset. Edes veljekset itse eivät tahdo osata löytää eroavaisuuksia toisistaan.

Seitsemän vuoden ikäisinä veljekset pääsivät käymään karting-radalla, jonka jälkeen he päättivät, että moottoriurheilu tulisi olemaan heidän juttunsa. Veljekset kilpailivat vuosia kartingin korkeimmissa luokissa, kunnes päättivät ottaa seuraavan askeleen ja siirtyä Formula-luokkaan. Luonnollinen valinta osui tietenkin Pohjois-Euroopassa ajettavaan SMP F4 NEZ -sarjaan.

– On todella hieno mahdollisuus päästä mukaan korkeatasoiseen SMP F4 Championship -sarjaan. Pitkäjänteiset ja tuloksekkaat kilpailuvuodet Rotax-kartingsarjoissa Suomessa ja Euroopassa ovat vahva pohja, mistä ponnistaa eteenpäin. Kartingista formulaan siirtyminen on iso muutos ja tuo ajamiseen jälleen uusia ja suuria haasteita.

– Meillä on aina ollut aito halu tekemiseen, täydellinen omistautuminen siihen mihin ryhdymme ja luja tahto menestyä. Näillä lähtökohdilla päätimme, ja saimme pitkälti kaksistaan neuvoteltua myös sponsorisopimukset, jotta siirtyminen Formula-luokkaan oli mahdollista. Testipäiviä on tänä vuonna takana vasta kuusi. Autot ovat tulleet tutuiksi ja hyviä testituloksia on syntynyt. Olemme hyvin vaikuttuneita Koiranen GP -tiimin jämptistä ja tavoitteellisesta toiminnasta, jonka vain kokemus ja ammattitaito voivat luoda. On ilo ja kunnia olla mukana! Hehkuttavat Roope ja Rasmus Markkanen.

Kilpaveljesten seuraava pysähdys tulee olemaan muutaman päivän päästä käytävissä Espanjan Navarran testeissä. Siellä jatkuu valmistautuminen 2016 SMP F4 NEZ -kauteen, josta tulee varmasti mielenkiintoinen.

Lähde: Racing Team Markkanen


Facebook kommentit